Veel Texelaars namen deel in Enkhuizen.
Veel Texelaars namen deel in Enkhuizen. Wielersport Texel

Veel Texelaars bij Rabotop N-H

In Enkhuizen vond zondag de laatste RabotopNH plaats. Deze competitie bestaat uit een reeks van zeven mountainbikewedstrijden in de kop van Noord-Holland.

Omdat Enkhuizen de laatste race was, waren er dubbele punten te verdienen. Dit zorgt ervoor de competitie tot aan het einde toe spannend blijft. Het klassement wordt opgemaakt over zes wedstrijden, zodat er één gemist kan worden. Voor Enkhuizer begrippen dit keer een redelijk droog parcours. Technisch, klimmetjes en her en der toch nog zwaar van plekken met prut. Debutanten in de Topklasse senioren waren dit jaar Dave Huijsman en Sjors Jimmink. Vooral Huijsman deed hele goede zaken. Als 8e in het klassement startte hij hoopvol in Enkhuizen. Materiaalpech gooide roet in het eten en Huijsman moest de wedstrijd staken. Hij eindigde daardoor als 14e in het eindklassement. Jimmink mistte de laatste wedstrijd en bezette verdienstelijk de 18e plek. In de klasse 13/14 jaar jongens en meiden door elkaar reden vijf leden van Wielersport Texel mee. Lola Bakker kwam hierbij als sterkste naar voren. Ook zij moest achterin starten door de eerste gemiste wedstrijd, maar wist zich gaande weg de competitie omhoog te werken in de top tien. Bakker mocht wel alle wedstrijden het podium betreden als eerste meisje. Achter de jongens die nagenoeg allemaal een kop groter waren werd ze uiteindelijk 8e in het eindklassement overall en 1e meisje. Tevens deden mee Dennis Bakker (11e), Pelle van Onzen (12e), Marit Bakker (13e) en jongste van dit stel en waar we zeker nog meer van gaan horen Jur van der Star op een 15e plek.

Diederik Jimmink kwam uit in de klasse 11/12 jaar en mocht in Petten de derde plek op het podium innemen. In Enkhuizen deed hij dit nog eens over door in de eindsprint zijn tegenstander nipt te verslaan. Met nog een aantal keren er net naast op een vierde plek werd hij 4e in het eindklassement. Een zeer knappe prestatie.

Rick Bakker en Jesper de Graaf traden aan bij de Junioren. Bakker eindigde diverse keren in de middenmoot wat goed was voor een 11e plek in het eindklassement. De Graaf had met twee wedstrijden niet echt een klassement opgemaakt. Voor het eerst uitkomend in deze klasse wel weer een ervaring rijker. Alle uitslagen zijn te vinden op http://www.rabotopnh.nl/uitslagen