Bewoners Ploosterstraat willen geen verkeer op groentje hebben

Bewoners van de Ploosterstraat in De Cocksdorp willen niet dat het stukje groen achter hun huizen wordt gebruikt voor verkeer en het parkeren van auto's. Dat schrijven ze in een brief aan burgemeester en wethouders.

De bewoners reageren daarmee op de plannen van de familie Dekker van De Moerbei aan de Kikkertstraat om in hun achtertuin parkeerplaatsen voor de gasten van hun bed- and breakfast te maken. Zij willen gebruik maken van het groentje als toegang, maar daarvoor staat een aantal schuurtjes van de huizen aan de Ploosterstraat te ver naar achteren. De bewoners laten in de brief weten dat ze "niets wensen af te breken dat al zolang staat."

Volgens Tsipora Peirera, bewoonster van de Ploosterstraat, is er onrust bij de bewoners ontstaan. Zij vrezen dat er straks meerdere partijen aan de Kikkertstraat zijn die parkeerplaatsen in hun achtertuinen willen realiseren en de auto's dan via de Ploosterstraat en het groentje willen laten rijden. "Straks is ons geliefde stukje gemeentegroen aan de achterkant van onze woningen aan- en afvoerroute voor een onbekend aantal auto's." De bewoners gebruiken het stukje groen zelf ook om de auto neer te zetten, omdat het aan de Ploosterstraat ontbreekt aan voldoende parkeerruimte. De familie Dekker wil de achtertuin gebruiken, omdat aan de zijde van de Kikkertstraat onvoldoende parkeerruimte voor de gasten is. Het stuk groen had de bestemming 'verkeer en verblijf' en dat is recent gewijzigd naar naar 'groen' waarbij parkeervoorzieningen ondergeschikt mogelijk zijn.

Volgens Peirera heeft de gemeente nog geen contact gezocht en zijn er inmiddels meerdere verhalen in omloop waardoor volgens haar niemand weet waar hij aan toe is. Het college liet vorige week weten dat wethouder Frank Kingma met betrokkenen in gesprek gaat om een oplossing te vinden. Burgemeester Michiel Uitdehaag houdt zich bezig met de schuurtjes die te ver naar achteren staan.