Wat ik zeggen wou

Ceres

Geachte Neeltje, met de huidige informatie heb ik nog een paar prangende vragen aan het Waterschap. Hoe kan het dat er geen enkel miljoentje beschikbaar is om die gifsloot op Texel op te ruimen? Rotzooi opruimen geeft ook nieuwe natuur zou ik denken. Dan over Ceres. Een geliefd strandje, maar de emotionele en culturele aspecten laat ik even achterwege. De site van het waterschap Scheldestromen is informatief over kustversterking. De film Zwakke Schakels Nederland laat zien waar de Superstormproof maatregelen nodig zijn. De Prins Hendrikdijk ontbreekt in die opsomming van Petten tot Zeeland. Dus hoe kan dat?
Het Noorderstrand bij Renesse is ook voorzien van zandige kustversterking. Niet helemaal hetzelfde, maar wel vergelijkbaar. Nieuwe natuur, mooi geworden en Natura 2000 gebied. Er mag gezwommen worden, er is een trap gemaakt, kortom recreatief gebruik. Hoe kan dat?
Dan de stromingen in de waddenzee. Ik heb er geen verstand van. Een aantal deskundigen van het eiland waarschuuwt daarvoor. Ze kennen de stromingen en de Waddenzee heel goed. Ik moet altijd weer denken aan een overkantse schoolklas,die onder leiding van iemand van de Waddenvereniging op heel gevaarlijke plekken op het Wad liep. Wij waren daar ook met een Texelse klas, met een Texelse meester die ALLES, maar dan ook alles van het Wad wist. Hij riep ze terug en het liep goed af gelukkig. De begeleider was voor de tweede keer op het eiland. Het is al lang geleden, maar ik zal het nooit vergeten! Beste Neeltje, met respect voor Het Hoogheemraadschap, wil ik dit toch even kwijt. We wachten af.

Wil de Leeuw