De roddels van De Waal werden even doorgenomen.
De roddels van De Waal werden even doorgenomen. Foto: Job Schepers

"Daar hebben we het niet over"

"Daar hebben we het nu niet over". Een veelgehoorde uitspraak bij een van de voorstellingen die tijdens Ouwe Sunderklaas in De Waal werden opgevoerd. Twee dames namen lekker even alle roddels van het dorp door, maar dat werd telkens afgedaan met de opmerking het daar toch maar niet over te hebben.

Het was maandagavond rustig in De Waal met slechts vijf voorstellingen. Een daarvan, van Karen Gaasbeek en Liesbeth Eelman, was een eervolle en ontroerende hommage aan de pas overleden Ben van Heerwaarden die altijd meedeed aan Ouwe Sunderklaas.

Gespeuld werd verder hoe Waalders opeens weinig meer lijken te willen. Ze wilden geen twee dagen Sommeltjespop en ook een paar vlaggen bij het museum wilden ze niet hebben. De Waal kreeg ook bezoek van 'Geert Waalders' die kwam informeren of de Waalders "meer of minder vlaggen" en "meer of minder parkeerplaatsen" in De Waal willen hebben.

Karin Gaasbeek en Els de Waard ondernamen - na een prikkelend bericht op Facebook - nog een ludieke poging om jurylid Bert Kooijman 'om te kopen' met een fles wijn, maar dat leverde uiteindelijk toch geen eerste plaats op.