Afbeelding
Foto:

Expositie Licht-kunst in Peperhof

Tijdens de kerstmarkt op zaterdag 17 december in Oosterend is in de Peperhof van 15.00 tot 20.00 uur de expositie Licht-kunst te bezichtigen.

Vier kunstenaars vieren de donkere dagen voor kerst met Licht-kunst. Peter Holman, Klarina Combé, Marjan Witte en Daan van Loenhout tonen uiteenlopende werk, dat elk op bijzondere wijze wordt verlicht. Peter Holman maakt doeken en kleding die verlicht worden. Van hem zijn tevens de perspex kunstwerken bekend die ook na zonsondergang zonder elektriciteit nog oplichten. Klarina Combé komt met een groot doek van fijn gaas dat van onderen belicht wordt; geïnspireerd op vis-vormen. Marjan Witte - die zelf glas tot kunst smelt - toont glasobjecten die sprookjesachtig verlicht worden. Daan van Loenhout laat staande kleurrijk beschilderde lichtobjecten zien die van binnenuit van led-verlichting zijn voorzien. De toegang tot de Peperhof, die voor deze gelegenheid speciaal wordt opengesteld, is gratis.

Stichting Peperhof staat ook op de kerstmarkt. Er worden kunstwerken verkocht worden van diverse Texelse exposanten die één of al meerdere keren geëxposeerd hebben in de Peperhof. De opbrengst komt ten goede aan de Peperhof.