Afbeelding
Foto: Gerard Timmerman

Oosterend: de slagers kat en rattenvanger

Kleine gebeurtenissen kunnen met Ouwe Sunderklaas grote gevolgen hebben. Dat bleek in Oosterend waar dorpse verwikkelingen voor inspiratie zorgden.

In Oosterend was er bij de jeugd een goede opkomst. Er waren geen enkelingen, maar wel vier groepen en drie paren. Er werd onder meer gespeeld over Running Diner, het parkeerbeleid, het vertrek van twee juffen op de Vliekotter, vogelgriep en de voetbalplaatjes van de Jumbo. Bij de jeugd is ook de Betty Boks Bokaal uitgereikt, een aanmoedigingsprijs om de jeugd te stimuleren om te blijven spelen.

Bij de volwassenen was er ook een goeie opkomst. Er deden acht enkelingen mee, drie groepen en drie paren. De jury had het vooral bij de enkelingen niet makkelijk om tot een uitslag te komen. Er kwamen onder meer onderwerpen voor van IJsclub Oost, de Kat van de slager, verbouwing Strendertuus, Rad van fortuin en de rattenvanger van Oosterend.

Uitslagen:

Jeugd: Paren: Voetbalplaatjes- Mees en Ties List: Groepen Onderbouw: Vertrek van twee juffen Vliekotter- Storm en Raven Beens en Tijmen en Jelle Schraag. Groepen Bovenbouw:Running Dinner- Luna en Dani Marin Hidalgo en Myrden Kremer. Betty Boks Bokaal: Op zoek naar Annie Brouwer- Guusje en Imme de Wolf en Jette Kraanen.

Volwassenen:

Enkelingen 1: IJsclub Oost- Pieter Bakker; 2: Facebook- Jan Bloem; 3: Kat van Slager Maas- Cor Trap. Paren: 1: Strandje Oosterend: Beppie Bakker en Sabine Bremer; 2: Oosterendum- Jaap Kooger en Cees Aris Trap; 3: Vlag Feyenoord - Sil en Jari van Dijk. Groepen:1: Rad van Fortuin - Ruud Daalder, Barry Boersen, Martijn Drijver, Danny Vlaming, Sijb Vlaming, Jan Willem Ellen; 2: Strendertuus - Toneelgroep; 3: Hondenpoep - Els Drijver en Ria en Corinne Rikkenberg.