De aangepaste coup van oud-juf Hillie Keijzer zorgde voor commotie in het dorp.
De aangepaste coup van oud-juf Hillie Keijzer zorgde voor commotie in het dorp. Foto: Remco Geel

Oudeschild: Nieuw kapsel Hillie

"Wie is toch die vrouw die in de tuin van Hillie Keijzer loopt?" Ouweskillers vroegen het zich af nadat de voormalige onderwijzeres haar kapsel drastisch had veranderd en ze hun dorpsgenote niet meer herkenden. Voer voor speulers, ze kwam drie keer voorbij.

Of het de maandag was of een andere reden, maar bij de volwassenen was de opkomst in Oudeschild dramatisch laag. Niet meer dan dertien voorstellingen, door een schamele 25 speulers. Hoopgevend daarentegen was de animo bij de jeugd, waarbij 't Skiltje bomvol zat. De campagne van Hillie Keijzer en Sjef Boom op de basisschool had vruchten afgeworpen.

Bij de groepen ging de hoofdprijs naar de voorstelling over de campagne van plaatselijke grootgrutter Erik Kalverboer van de Spar. Om de aandacht op zijn aanbiedingen te vestigen bedenkt hij de gekste dingen, maakt er een filmpje van en zet het op Facebook. De Ouwe Sunderklazen deden het nog een tikkie gekker, met een hilarische show kregen ze de lachers op hun hand. Inspiratie leverde ook de glasbak, of liever gezegd het plotsklaps verdwijnen daarvan. Waar moest Skil nu met de lege flessen heen. Speulers gingen met hun flessen al zoekend door het dorp. De bak blijkt te zijn verhuisd naar Voordeelland. Het diamanten huwelijk van Jaap en Corrie Bakker passeerde de revue en bonte taferelen in de Escaperoom van de Zeven Provinciƫn. Ook weten we nu dat Oudeschild een nieuwe hondentrimsalon heeft. Origineel was de speuler die voor allerlei steegjes in het dorp namen had bedacht. Hij had ze vernoemd naar Ouweskillers. Ook de door de duikclub opgedoken japon kwam voorbij. En, zo maakten speulers duidelijk: het strandje van Ceres moet blijven.