Texel'94 en White Stones waren aan elkaar gewaagd.
Texel'94 en White Stones waren aan elkaar gewaagd. Foto: Willem Sangers

Texel verliest van White Stones

De historie herhaalde zich vrijdagavond voor de zaalvoetballers van Texel'94. Voor de tweede keer dit seizoen stonden de Texelaars thuis in Ons Genoegen op het veld tegen White Stones uit Egmond aan den Hoef en voor de tweede keer verloren de Texelaars de wedstrijd in de laatste minuten. In september was dat met 2-3 en afgelopen vrijdag met 1-2.

Texel'94 en White Stones gaven elkaar in de eerste helft weinig toe. De ploegen (nummer vier en nummer twee in de eerste divisie A van het zaalvoetbal) waren aan elkaar gewaagd, al kwam het niet tot scoren. Na de rust werden meer kansen gecreƫerd, maar duurde het nog lang voordat er een goal viel. Pas in de dertigste minuut van de tweede helft was het raak: Pieter Jan Eelman schoot snoeihard binnen op aangeven van Dennis Daalder. Twee minuten later lag echter al de tegentreffer in het doel van Texel waardoor de stand weer gelijk was.

Kort voor tijd ging het mis voor het Texelse doel, waardoor keeper Ali Smit voor de tweede keer de bal achter de doellijn vandaan moest pakken. Het lukte Texel niet meer de stand alsnog gelijk te trekken, waardoor de Texelaars voor de tweede keer dit seizoen in eigen huis verloren. Veel tijd om te treuren is er niet: komende vrijdagavond moet Texel'94 aan de overkant aan de bak tegen ZVV Volendam 1, koploper in de eerste divisie.