Zware middag damesvolleyballers

De Texelse dames volleyballers verloren zaterdag van Clam Dycke 2 uit Krommenie.

Zonder spelverdeler en aanvoerster Connie Joling, maar vol goede moed, was de verwachting dat er tegen het veel lager geplaatste Clam Dycke toch wel vol voor de winst gestreden zou worden. Al in de loop van de eerste set werd duidelijk dat het absoluut geen eenvoudige middag zou worden. Gingen de Texelse dames wat onwennig uit de startblokken, de tegenstander ging meteen vol gas. Niet dat de Zaanse dames nu zo spectaculair speelden, maar het was wel een spelletje dat Tevoko totaal niet lag. Met lastige prikballetjes en veel variatie werd de verdediging keer op keer verschalkt en verloren de Texelse dames de 1e set ruim met 25-17. Ook de tweede set werd het gebruikelijke niveau niet gehaald, maar vooral door de strijdlust bij Joannie Schaapman vocht Tevoko zich terug in de wedstrijd. Helaas was Clam Dycke in de beslissende fase net wat scherper en ging ook deze set met 26-24 verloren.

De stijgende lijn werd niet voortgezet in de derde set. De Tevoko dames bleven teveel fouten maken. En als het dan wel een keer lekker liep, werd de Texelse aanval keer op keer onschadelijk gemaakt door het voor elk punt vechtende Clam Dycke (25-21). De laatste set kwam Tevoko iets beter in de wedstrijd. Hoewel de wedstrijd al verloren was, werden de ruggen nog een keer gerecht. Moeizaam maar op veel karakter ging er zo toch nog een punt mee naar het eiland (23-25). Om de aansluiting met de top 3 niet te verliezen, kan Tevoko zich volgende week zaterdag revancheren. Tegen directe concurrent Dinto 3 zal er dan in Ons Genoegen gewonnen moeten worden.