Nederlaag smetje op voorklazen

Koploper Texel'94 was zich er vóór de wedstrijd tegen nummer twee JVC van bewust: bij winst een gat van zeven punten, maar bij verlies één punt verschil. Het werd het laatste, de Texelaars verloren op eigen veld met 3-5.

Vooraf verkeerde Texel'94 in de winning mood. Maar spelers wisten dat JVC een geduchte tegenstander is, behendig, met twee gevaarlijke buitenspelers en een levensgevaarlijk spits die je geen centimeter ruimte moet geven. Beide ploegen gingen voor de winst. Aanvankelijk zag het er naar uit dat Texel'94 aan het langste eind zou trekken. Al na drie minuten kwamen de groenzwarten op voorsprong. Yorgo Helleman vierde zijn eerst balcontacat met een slalom door de vijandelijke defensie, haalde genadeloos uit en liet de doelman kansloos achter: 1-0. Maar JVC liet het hoofd niet hangen en deelde speldeprikjes uit. Aan beide kanten ontstond gevaar, maar toch was het Texel'94 dat na 28 minuten de tweede treffer maakte. Wederom ging Helleman op rechts goed door en lanceerde vanaf de achterlijn een voorzet op maat. Ruben Duinker kopte feilloos in: 2-0. Euforie, maar de ploeg diende ook op zijn hoede te blijven. Enkele keren kwamen de Texelaars goed weg, maar tien minuten voor rust sloeg het noodlot toch toe. De bloedlinke JVC-spits Patrick Beens nam een voorzet ineens op de pantoffel en stelde doelman Ali Smit kansloos. Zijn collega onder de andere lat verijdelde met zijn vingertoppen de derde treffer. Met rust moest de geblesseerde Ruben Duinker afhaken, het gemist van deze spelverdeler was een stevige aderlating. JVC toonde zich een provocerende ploeg, met veel commentaar op de leiding. Het advies van Texel-zijde om zich niet te laten intimideren had niet de gewenste uitwerking, eerder het tegenover gestelde. "Hij fluit alleen tegen ons", viel te horen. Maar daar lag het niet alleen aan. Nadat verdedigers van Texel'94 elkaar voor de benen liepen, profiteerde JVC en maakte de gelijkmaker. Het duel werd grimmiger, met aan beide zijden overtredingen. Desondanks wist de thuisploeg op voorsprong te komen, met een fraaie dropkick bracht Sander de Haan de stand op 3-2. Maar nog geen vijf minuten later werd de spits vanuit een corner vrij gelaten en knalde de linskbuiten de bal hard in en bracht zijn ploeg langszij. In het vervolg vielen her en der gele kaarten. Wederom uit een hoekschop kwamen de gasten op voorsprong. De aanvaller, klein van stuk, had genoeg ruimte om de bal in te knikken. Het werd nog erger toen de spits met veel omhaal binnen de zestien meter ging liggen en JVC de penalty verzilverde. Zo werd het verlies voor Texel'94 ook een smetje op het voorklazen.