Texel'94 zit stevig in het zadel

Texel'94 is in de "winning mood". Tegen Westfriezen boekten de Texelaars de vierde overwinning op rij. En dankzij een gelijkspel van de concurrentie is het verschil van de koplopers met nummer twee opgelopen tot vier punten.

Westfriezen staat op nummer vijf, draait tijdens de tweede periode goed mee en is voor Texel'94 traditioneel een lastige tegenstander. Het is jaren geleden dat de groenzwarten in Zwaag hun laatste overwinning behaalden. Een voetballende ploeg dus. Texel'94 speelde met Ruben Duinker in de spits. Met zijn routine kan hij de bal vasthouden. Al na vijf minuten kwamen de Texelaars op voorsprong. Sander de Haan schoot op doel, maar de keeper pareerde zijn inzet. De aanvaller stond echter op de goede plek en met een laatste tikkie verschalkte hij de doelman: 0-1. Westfriezen vocht terug, de spelers wisten elkaar goed te vinden. Maar voorin wisten ze niet echt gevaar te stichten, wat ook de verdienste was van de Texelse verdediging. Die stond als een huis en de voorwaartsen scoorden zondag makkelijk. Ook Westfriezen zocht de aanval, het spel golfde heen en weer. Menig corner werd genomen, maar doelman Ali Smit was heer en meester in het strafschopgebied. Hoge ballen plukte hij voor de aanvallers weg. Ook voetballend droeg hij zijn steentje bij, waardoor hij achterin voor rust zorgde. Na een half uur viel de tweede treffer voor Texel'94. Sander de Haan schoot vanaf rand zestien meter tegen de paal, in de rebound schoof Dennis Daalder de bal achter de doelman: 0-2. Pech sloeg toe toen Ruben Duinker kort voor rust met een blessure het veld moest verlaten, Yorgo Helleman kwam voor hem in de plaats.

In de tweede helft kwam Texel'94 het eerste kwartier goed door. Doelman Ali heerste opnieuw in de lucht en deed over de grond goed mee. In de 55ste minuut viel de derde treffer voor Texel'94. Patrick Nieboer ging op rechts goed door. Jesper Arkenbout kopte uit de voorzet, maar de doelman haalde de bal uit de hoek. Nieboer, die met de rug naar het doel stond, haalde uit in de draai: 0-3. Daarna was het een gelopen koers. In de zeventigste minuut ging Sander de Haan goed door over rechts. Helleman ging tot de achterlijn en legde de bal keurig terug op De Haan. Die schoot in de lange hoek, de doelman was kansloos: 0-4. In de euforie liet Texel'94 de aandacht verslappen. Nonchalance leidde tot kansen voor de tegenstander, uit een scrimmage viel de tegentreffer. Een tweede kon maar net van de lijn worden gehaald door Niels van Zuilen. Nadat de spelers vanaf de zijlijn enkele boodschappen kregen "ingefluisterd", herstelde Texel'94 het evenwicht en hield de stand op 1-4. Zondag de laatste treffer voor de winterstop, thuis tegen JVC.