Wat ik zeggen wou

Schuurtjes en auto's

Schuurtjes staan doorgang auto in de weg ...? Wat een merkwaardige voorstelling van zaken geeft de familie Dekker aan deze krant. Van welke auto dan? De huurders van de huizen van Woontij aan de Ploosterstraat zijn de enigen die het recht hebben auto's vanaf de Ploosterstraat achterom te laten rijden. Tussen het tweede en het derde blok is een smalle steeg die dat net toelaat.

Ik denk dan ook dat het anders ligt. De grond achter de B&B van de familie Dekker aan de Kikkertstraat loopt smal uit in een hoek van het grasveld van de gemeente direct achter onze woningen aan de Ploosterstraat. Tussen de gemeentegrond en de grond van de familie Dekker is de erfafscheiding slechts drie meter lang. Nu heeft de familie Dekker bedacht dat als zij die drie meter schapengaas daar weghalen en de strook gemeentegrond waarop ons schuurtje staat en onze was droogt leegvegen, er voor hen een inrit ontstaat. Dan kunnen de gasten van de B&B over de bestrating rijden die voor de huurders van Woontij is neergelegd en parkeren in de achtertuin van het pand Kikkertstraat.

Wat de familie Dekker niet schijnt te weten is dat er over de strook gemeentegrond waarop hun achtertuin uitkomt in het verleden stringente afspraken zijn gemaakt tussen gemeente en huurders Ploosterstraat. Toen er aan de voorkant drie parkeerplaatsen vervielen, heeft een huurder een strip grond achter de woningen bestraat. Met instemming en medewerking van de gemeente. Daarop konden voortaan onze auto's staan. Dezelfde bewoner heeft toen op de overblijvende strip die aan zijn tuin grenst een schuurtje geplaatst. Met vergunning van de gemeente. Anderen hebben daar hun schutting neergezet.

Het terreintje is aangewezen als gemeentegroen maar op het bestrate deel mogen de huurders van Woontij parkeren omdat er in de Ploosterstraat onvoldoende parkeerruimte is. Keurige regeling. Iedereen blij.

Tsipora Pereira

Ploosterstraat 12

De Cocksdorp