Dames van Tevoko

winnen eenvoudig

De Texelse volleybaldames van Tevoko speelden afgelopen zaterdag in Wormer tegen VCC'92 1. De dames hadden geen moeite met dit team en hierdoor gingen de volle punten mee naar Texel 0-4.

Tevoko begon weer in de vertrouwde opstelling en dat resulteerde al snel in goede passes van onder andere Joannie van Elk en mooie aanvallen. Maar naast harde aanvallen werden er ook vele punten gescoord met geplaatste ballen. VCC'92 kon eerst nog aanhaken maar maakte daarna enkele fouten en hierdoor ging de set met 17-25 naar Tevoko.

Ook in de tweede set ging Tevoko voortvarend van start, het vertrouwen wat vorige week wat verdwenen was was weer terug en met veel spelplezier pakten de dames de ene na de andere punt. Snoeiharde aanvallen van Ivet Former en lastige opslagen van Liedeke IJdens en Anne Sikma zorgden voor menig punt. De dames speelden de set geconcentreerd uit en pakten de tweede set met 15-25.

De derde set was een kopie van de tweede set, Britte Stuut, die ook in de tweede set al ingevallen was speelde een goede wedstrijd en pakte ook haar punten mee. Tevoko speelde oppermachtig en won eenvoudig de derde set met 12-25.

In de vierde set moesten de Texelse dames nog even alles op alles zetten, VCC'92 die niets te verliezen had ging ineens goed volleyballen en hierdoor raakte Tevoko wat van slag. Tevoko ging slordig spelen en de strijd ging gelijk op. Bij de stand 18-18 gingen de dames feller spelen en met Nienke Witte aan de opslag pakte Tevoko achterelkaar de punten. VCC'92 zakte in en Tevoko streed vol door wat ook de setwinst opleverde 20-25.

Door de 0-4 overwinning is Tevoko een plaats gestegen op de ranglijst en staat nog 4 punten achter op de koploper.