Moor de Waal, Jorrit van Uhm, Myrthe Rump, Bram Dros en Sophie van der Vis.
Moor de Waal, Jorrit van Uhm, Myrthe Rump, Bram Dros en Sophie van der Vis. Foto: Jeroen van Hattum

OSG leidt op podium

Leerlingen van de OSG namen zondagavond even het heft in handen bij theater-restaurant Klif 12 in Den Hoorn. Het was voor een profielwerkstuk voor school en het mondde uit in een gezellige en geslaagde muzikale en culinaire avond.

De spanningen hadden wat effect op haar stem, vertelde Myrthe Rump openhartig voor ze aan een nieuw nummer begon, maar ze liet zich er niet door uit het veld slaan. De 18-jarige eindexamenleerling van de OSG in Den Burg verzorgde samen met een aantal schoolgenoten een geslaagde Diner Show in Klif 12.

Er werden diverse kleine gerechten geserveerd, afgewisseld met optredens. Zowel boven als beneden was de zaal gevuld met bezoekers. Myrthe had de avond georganiseerd in het kader van het profielwerkstuk dat elke leerling voor het eindexamen moet maken.

Samen met Sophie van der Vis, Bram Dros, Jasmijn Veldman, Jorrit van Uhm, Moor de Waal en Sil van Heerwaarden stond ze op het podium om diverse bekende nummers te zingen. Dat varieerde van een rustig nummer van Coldplay tot Waterloo van Abba en Walking on Sunshine van Katrina and the Waves. Ook Happy Xmas van John Lennon kwam als vervroegd kerstnummer voorbij.

Tussen de optredens door liepen de leerlingen langs de tafels om de gerechten uit te serveren. Die werden ter plekke door chefkok Omar Zijm klaargemaakt.

Cor van Heerwaarden en Bas ten Have zelf waren er niet, maar zij stelden het theater-restaurant graag beschikbaar voor de jongeren. Joost Graaf en Patrick Zijm hielpen mee alles in goede banen te leiden. Voor Myrthe was het ook geen onbekend terrein: zij werkt bij Klif 12 en wil later graag verder in het theater.

Mooi moment was dat ze Jaap en Marjo Feenstra van het restaurant van Dennenoord belde om hen op afstand te laten meegenieten van Hotel California van The Eagles op het podium van Klif 12. "Dat werd altijd gespeeld als we met de familie bij Dennenoord gingen eten."

Myrthe vroeg op het eind van de avond aan de gasten of ze het naar hun zin hadden gehad. Een vraag die met applaus werd beantwoord. Lof was er voor iedereen die had meegeholpen. De bandleden hadden in twee maanden tijd tien keer gerepeteerd en ze wisten elkaar op het podium te vinden.

Een deel van de opbrengst van de avond wordt geschonken aan KiKa. Dinsdag 7 december is in de school aan de Haffelderweg de algemene presentatie van de profielwerkstukken van de leerlingen die voor hun eindexamen staan.