Texel'94 verstevigt koppositie

Een mooie dag voor Texel'94. De groenzwarten wonnen zondag met 1-2 van Spartanen, nummer drie op de ranglijst. Doordat nummers één en vier beide gelijkspeelden, staan de Texelaars nu met twee punten verschil aan kop.

Ook in voetballend opzicht een mooie dag. Een wedstrijd op niveau, beide ploegen gingen voor de overwinning en streden voor wat ze waard waren. Met de aantekening dat de eerste helft in het voordeel van Spartanen uitpakte. Een technische ploeg die voor rust het betere veldspel liet zien, spelers wisten elkaar makkelijk te vinden. Maar echt gevaarlijk werd de ploeg uit Wognum niet. In de eerste helft welgeteld één uitgespeelde kans, net voordat de teams de kleedkamers in gingen. Maar, tot opluchting van de Texelaars, de spits schoot de bal hoog over. Ook daarvoor had de ploeg met korte combinaties gevaar gesticht, maar zonder resultaat. Spartanen beschikt over goede buitenspelers. Daarentegen hadden de Texelse vleugelspelers, die een paar geroutineerde tegenstanders op hun weg vonden, een moeilijke middag. Het spel golfde heen en weer, Spartanen reageerde alert op spelwisselingen en toonde zich in de omschakelingen de betere ploeg. Daarmee won de gastploeg de slag op het middenveld. Maar de nul bleef op het scorebord. Het gaf Texel'94 trainer Wesley Visser gelegenheid in de rust op zijn manschappen in te praten en in de linies wijzigingen aan te brengen. Dennis Daalder werd vanuit de spits naar het middenveld gehaald, Bart de Lugt gewisseld, met Ruben Duinker kwam er ook routine in het veld, met zijn aanwijzingen wees hij spelers de juiste positie. Het werkte, de eerste vijf minuten had Texel'94 al drie kansen. Nog zonder resultaat. Het tij keerde toen de bal uit de kluts voor de voeten van een Spartanen-aanvaller belandde, die de bal op de rand van buitenspel onder doelman Alexander Smit door schoof. Texel'94 liet het hoofd niet hangen en zocht de aanval. De inzet werd na een half uur beloond. Uit een corner van rechts van Nieboer kwam de bal via-via terecht bij Niels van Zuilen, die met een volley de kruising vond. Het smaakte naar meer. Spartanen slaagde er niet in uit het defensief te komen en werd op eigen helft teruggedrongen. De trainer verstevigde het middenveld ten koste van de flanken, maar het pakte verkeerd uit. Acht minuten voor tijd kwam de bal voor de voeten van Pim de Lugt, die hard en laag in schoot. Door een woud van benen, waardoor de doelman van Spartanen de bal niet zag aankomen en Texel'94 op voorsprong kwam. De Texelaars gaven die niet meer uit handen. Met nog enkele minuten te gaan kwam Wessel Kiltz in de ploeg voor Jorgo Helleman en Jeroen Vlaming voor Patrick. Nieboer.