Een 'speulschool' die in 2015 te zien was op de Binnenburg.
Een 'speulschool' die in 2015 te zien was op de Binnenburg. Foto: Gerard Timmerman

Speulers willen meer concurrentie

Schuren die op slot gaan zodat de bouw van wagens niet te zien is, bijeenkomsten die met een zweem van geheimzinnigheid worden omgeven en plannen die pas die op 12 december uit de doeken worden gedaan.

Ouwe Sunderklaas is in aantocht, dus het zindert weer bij de speulers die zich aan het voorbereiden zijn. Zo ook bij de groepen, paren en enkelingen in Den Burg. De vaste speulers daar hebben dit jaar één vurige wens: meer concurrentie graag en daarmee het liefst ook meer kijkers langs de route. Vaste speulers als Ben en Annet Eelman, Dick Blom, Piet Kooiman, Wilfred Vendel en Peter Haker zeggen uit te kijken naar concurrentie. Liefst geduchte concurrentie in de strijd om de bekers.

Het wordt wat hen betreft echter geen 'strijd' op het scherpst van de snede. De speulers staan evengoed klaar om toekomstige speulers van praktische adviezen voor een leuke voorstelling te voorzien. Kooiman heeft bovendien de nodige attributen in de schuur liggen die geleend kunnen worden. Waar het de vaste speulers vooral om gaat, is dat het maandagavond 12 december aantrekkelijk is in het centrum van Den Burg. Zowel om te speulen als om te kijken. Er is nu enige zorg over het aantal deelnemers, vandaar bijtijds de uitdaging naar de toekomstige concurrentie. "Als het allemaal toeneemt, is het ook aantrekkelijk om op meer plekken dan alleen bij de jury te speulen." Belangstellenden kunnen contact opnemen met Eelman op 06-53677783.