Het team van De Marels in de
Het team van De Marels in de "winning mood". Foto: Nico Kikkert

Winst voor basketballers

De Marels tegen Christofoor

De basketballers van De Marels hebben in Badhoevedorp zaterdag de wedstrijd tegen SV Christofoor met 31-44 gewonnen.

Vanaf de sprongbal namen de Marels het voortouw en werd binnen een paar seconden gescoord door Sven de Jong. Christofoor kwam nog wel een keer op gelijke hoogte maar het eerste kwart werd afgesloten met 7-9 voorsprong. In het tweede kwart kwamen de Marels in de aanval pas echt los. Mart Kikkert en Sam Ekker wisten goed te scoren en de voorsprong werd vergroot tot 12-25 halverwege de wedstrijd. In het derde kwart ging het gelijk op. De Marels wist onder druk van Christofoor de bal niet zo goed meer op te brengen. Het laatste kwart werd er daardoor ook wat fysieker gespeeld om de voorsprong te behouden. Dat resulteerde in 5 persoonlijke fouten van Gerbrand de Wit waardoor hij het veld moest verlaten. Uiteindelijk wisten bijna alle spelers een keer te scoren en werd de voorsprong uit het tweede kwart behouden tot het einde. Voor de Marels scoorden Mart Kikkert 14, Sam Ekker 8, Sven de Jong- en Gerbrand de Wit 6, Tijn Zeeman- en Job Smit 4, Joschua Brouwer 2 punten .