Tevoko dames morsen punten

Tevoko dames hebben zaterdag tegen Croonenburg 2 een 3-1 nederlaag geleden. De Texelse dames haalden in Castricum niet het niveau van de afgelopen weken.

Wegens afwezigheid van Liedeke IJdens moesten de dames de opstelling wat omgooien wat resulteerde in onwennigheid. De eerste set keken de dames al snel tegen een achterstand aan. Deze achterstand bleef tot aan het einde van de set, maar bij de stand 19-17 ging het weer lopen bij Tevoko. Met mooie passes werden de aanvallen koelbloedig afgemaakt. De dames bleven punt voor punt spelen en speelden zo de set uit (21-25).

In de tweede set ging Croonenburg sterk serveren waar Tevoko geen vat op kreeg. Door de diverse fouten die Tevoko maakte, pakte Croonenburg een ruime voorsprong die ze niet meer uit handen gaven. Tevoko speelde niet best en de set ging dan ook met ruime cijfers verloren 25-14.

Toch knokten de Texelse dames zich in de derde set terug in de wedstrijd, nu namen de Texelaars een ruime voorsprong met moeilijke services en harde aanvallen. Tot 13-19 leek er geen vuiltje aan de lucht, maar helaas kwam hier een einde aan. Croonenburg ging slim spelen sprokkelde punten bij elkaar. Bij de stand 17-23 maakte Tevoko de ene na de andere fout en de set ging met 27-25 naar Croonenburg.

Ook in de vierde set wilde het niet vlotten met de Texelse dames. Deze set werd dan ook verloren met 25-18. Ondanks de 3-1 nederlaag blijft Tevoko op een zevende plaats staan.