Sint en zijn Pieten op het muziekpodium.
Sint en zijn Pieten op het muziekpodium. Foto: Jeroen van Hattum

Sint ontvangen op muziekpodium

De blubber en de prut moesten even voor lief worden genomen, maar dan had je ook wat. Sinterklaas en zijn Pieten maakten zaterdagmiddag voor het eerst hun opwachting op het nieuwe muziekpodium in de Wezentuin in Den Burg en dat verliep leuk. Honderden kinderen, ouders en grootouders stonden rond de koepel om de Sint te zien en de Pietenband te horen spelen. Rondom lagen platen om op te staan en er lag nieuw straatwerk wat scheelde in de nattigheid. Burgemeester Michiel Uitdehaag heette de Sint welkom op het nieuwe podium, zong zelf ook een stukje mee en daarna was het aan de Pietenband om Sinterklaasliedjes te spelen.

De Pietenband was eerder op de dag aanwezig op de haven in Oudeschild voor de algemene intocht wat eveneens voor een gezellige sfeer zorgde. Sinterklaas arriveerde daar zaterdag tegen half één met de Pakjesboot en een hoop Pieten aan boord. Ook hier burgemeester Uitdehaag en spreekstalmeester Janien de Bruijn om de Sint en zijn gevolg welkom te heten. Er waren een hoop mensen op de haven wat er toe leidde dat ouders en kinderen elkaar soms kwijt raakten in de drukte. Dat werd praktisch opgelost door Pieten die op het podium verloren geraakte kinderen in de lucht hielden, waarna de ouders of grootouders zich wel meldden.

Volgens goed gebruik moesten de Pieten zelf van Oudeschild in Den Burg zien te komen en dat gebeurde ook weer op diverse manieren, onder meer door gewoon bij willekeurige voorbijgangers in de auto te kruipen voor een lift naar Den Burg.