Joop Groen nieuwe voorzitter van bestuur Tesselhuus in De Koog

Joop Groen uit Den Burg is de nieuwe voorzitter van het Tesselhuus in De Koog geworden. Hij neemt de functie over van Rinie de Kruif uit Den Hoorn.

De Kruif was sinds 2009 voorzitter van het vakantiehuis waar vakanties worden aangeboden aan mensen met spierziekten, reuma of MS. Hij nam de voorzittershamer destijds over van Germ Keuning. Voor die tijd was hij twee jaar secretaris. De Kruif gaat verder als gewoon bestuurslid van het Tesselhuus.

Joop Groen had vroeger een reisbureau en is sinds een paar jaar met pensioen. Hij is net als De Kruif lid van Lions Club Texel. Leden van de Lions Club Texel vormen samen met leden van de Rotaryclub Texel en van de Vrouwen van Nu het bestuur van het Tesselhuus.

Er zijn ook een paar bestuurswisselingen geweest. Franck van den Broeck, Ina Vader en Henriëtte Timmermans zijn gestopt als bestuursleden. Joke Geldorp en Cor Kossen treden aan als nieuwe bestuursleden van het vakantiehuis. Zij zijn beiden lid van Rotaryclub Texel. Joke Geldorp is oud-burgemeester en Cor Kossen was een van de firmanten van Bakker Timmer in Oudeschild.

Het Tesselhuus heeft afgelopen zomer tien vakantieweken aangeboden aan in totaal tachtig mensen. Het ging om mensen die vaak al langere tijd niet meer op vakantie waren geweest. Zij genoten, begeleid door vrijwilligers, van een week vakantie op het eiland. Voor één echtpaar was het al meer dan tien jaar geleden dat ze voor het laatst op vakantie waren geweest. Voor diverse deelnemers betekende de vakantie in het Tesselhuus contact met lotgenoten en wegkomen uit een isolement.

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de nieuwe vakantieweken in 2017 begonnen. Dat gaat niet zonder slag of stoot: de inkomsten uit de fondsenwerving lopen terug, waardoor het voor het Tesselhuus lastiger wordt om de jaarlijkse kosten door sponsoring en giften bij elkaar te krijgen. Intern zijn bezuinigingen doorgevoerd op de uitgaven om de financiële positie van het Tesselhuus nu en in de toekomst gezond te blijven houden.