Sinterklaas trekt langs de dorpen

Sinterklaas maakt dit weekend en komend weekend zijn ronde langs de dorpen op het eiland. Een overzicht (op basis van de gegevens voor zover bekend).

De goedheiligman arriveert zaterdag om 12.30 uur op de haven van Oudeschild. De Sint en zijn Pieten zijn tot ongeveer 13.30 uur op de haven. Daarna volgen de intochten in de dorpen.

In Oosterend beginnen de festiviteiten komende zaterdag om 14.00 uur bij de Bijenkorf. Onder leiding van Excelsior lopen ouders en kinderen van het dorpshuis naar de Koningslinde op de Achtertune om Sinterklaas en zijn Pieten op te wachten. Daarna gaat de tocht terug naar het dorpshuis om feest te vieren.

In Oudeschild is het zaterdag vanaf 13.45 uur verzamelen bij EP Voordeelland, waarna ouders, kinderen en Pieten vanaf 14.00 uur gezamenlijk naar dorpshuis 't Skiltje lopen. Daar wordt vervolgens van 14.15 tot 15.30 uur het Sinterklaasfeest voor Oudeschild gehouden.

In Den Burg maakt Sinterklaas traditioneel een rondgang door het dorp. Die begint om 14.00 uur bij de De Koninghal en voert langs de Elemert, Pieter van Cuyckstraat, Keesomlaan, Parkstraat, Weverstraat, Hogerstraat, Gasthuisstraat, De Zes, Burgerhoutstraat, Waalderstraat, Steenenplaats, Binnenburg en eindigt op de Groeneplaats. Om 14.30 uur starten de festiviteiten in de Wezentuin met onder meer de Pietenband. Van 14.45 tot 15.30 uur is Sinterklaas aanwezig in de nieuwe muziekkoepel. Bij slecht weer doet Question Plaza een eindje verderop dienst als slechtweervoorziening.

Zondag 27 november maakt Sinterklaas vanaf 13.00 uur zijn opwachting in De Cocksdorp. De Sint en zijn gevolg maken een rondje door het dorp en daarna is er feest in het Eierlandsche Huis. Bedoeling is dat de Sint in het weekend van 26 en 27 november ook zijn intrede doet in De Koog, maar wanneer was gisteren nog niet bekend.

Sinterklaas is zaterdag 26 november van 14.00 tot 16.00 uur opnieuw te gast in Oudeschild. In combinatie met bedrijven uit het dorp heeft de Sint een middagvullend programma voor alle Texelse kinderen tot en met 12 jaar oud samengesteld. De start van de middag is bij kapsalon Corinne aan de De Ruyterstraat. De middag is verspreid over diverse locaties, dus toezicht van ouders/verzorgers is volgens de organisatie gewenst. Voor alle deelnemende kinderen zijn er leuke attenties.