Arnold van 't Ent, de nieuwe dirigent van Excelsior.
Arnold van 't Ent, de nieuwe dirigent van Excelsior. Foto: ZFC

Nieuwe man Excelsior

Arnold van 't Ent is de nieuwe dirigent van Excelsior. Hij neemt het stokje over van Betty Bakker. Zaterdagavond 19 november tijdens Struûn is hij voor het eerst in actie te zien als dirigent van het orkest.

Van 't Ent is een bevlogen musicus en al jaren zeer actief als dirigent en docent voor diverse orkesten en muziekscholen. Hij combineert zijn liefde voor muziek met zijn werk bij de Koninklijke Verkade B.V. Van 't Ent is een veelgevraagd invaller als dirigent en jurylid bij solisten- en ensemblewedstrijden. Speerpunt voor hem is het opzetten van beleid binnen een vereniging.

In samenwerking met het bestuur van Excelsior wordt beleid gemaakt met als kernpunten de opleiding en de doorstroom van aankomende leden met als doel: groei. Zowel wat betreft de muzikale kwaliteit als het ledenaantal.

Daarnaast vindt hij het leuk om Excelsior te dirigeren omdat het orkest een mooie volle bezetting heeft, de sfeer goed en de bereidwilligheid van de leden aanwezig is. "Hij voelt dat het gemeenschapsgevoel op Texel en in het bijzonder bij deze vereniging groot is. Daarbij wil hij zeker ook de gastvrijheid noemen die hij inmiddels sinds juli heeft ervaren van een aantal orkestleden." Het orkest repeteert in muziekcentrum De Vermaning in Oosterend, een prachtige historische locatie. De dirigent denkt dat Excelsior muzikaal kan groeien en dat er een prachtige klank uit het orkest te halen is. Het orkest is op dit moment hard aan het werk voor een optreden tijdens Struûn Texel, op zaterdag 19 november, aanvang 19.00 uur in De Burght.

Excelsior repeteert op maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur, nieuwe leden zijn van harte welkom.