Heren Tevoko blijven overtuigen

De heren van Tevoko beginnen zich steeds meer thuis te voelen in het linkerrijtje van de ranglijst. Afgelopen zaterdag werd in de eigen hal Ons Genoegen de derde opeenvolgende zege gevierd. Tegen runner-up VVA uit Alkmaar kwamen afgetekende cijfers op het scorebord: 4-0 (25-16, 25-17, 25-18 en 25-14).

De thuisploeg startte met spelverdeler Jitze Beintema wederom in de gelederen. Het begin was wat aarzelend aan Texelse zijde, maar naar gelang de set vorderde kwam de ploeg steeds beter voor de dag. Met name Patrick Hollenberg en Gerben van de Dijk vonden de gaten in de Alkmaarse blokkering en leefden zich aanvallend heerlijk uit. Tevoko kwam geen moment in de problemen en op 25-16 kon de veldwissel plaatsvinden.

Ook in de tweede set was er weinig aan de hand voor de Texelaars. VVA kreeg maar geen vat op de moeilijke service van Tevoko; vooral Erik le Roux was hierin een plaag voor de Alkmaarders. De frustratie bij VVA uitte zich door veelvuldig commentaar op de scheidsrechter Schouw die echter een prima partij floot. Hoewel de concentratie bij Tevoko op het eind van de set even wat wegviel en een time-out van aanvoerder Kenter nog nodig was, waren de uiteindelijke setcijfers ook nu overtuigend genoeg: 25-17.

De concentratie was weer terug bij Tevoko in de derde set. De thuisploeg liet zich niet het kaas van het brood halen, en hoewel VVA af en toe liet zien waarom zij op de 2e plaats stonden was het wederom niet genoeg om Tevoko echt aan het wankelen te brengen. Hollenberg en Le Roux hadden weer enkele killblocks in huis en Beintema legde de ballen weer perfect neer voor zijn aanvallers. Met 25-18 werd de zege veilig gesteld.

Ook in de laatste set voor een extra bonuspunt werd duidelijk dat de eilandbewoners niets weg wilden geven. VVA had nog steeds te veel moeite met de Texelse service om zelf in het spel te komen. Een woedeuitbarsting van de coach van VVA leek nog heel even het vuurtje bij de Alkmaarders te ontbranden, maar na twee foute passes bleek dit niet meer te zijn dan een binnenbrandje. De met een knieblessure kwakkelende gelegenheidscoach Ewoud Bakker mocht op 24-14 nog even het laatste punt serveren en kwijtte zich succesvol van deze taak.

Met 17 punten uit 5 wedstrijden hebben de Texelse heren zich nu voorlopig vast genesteld in de subtop de van 1e Klasse. Na een korte rustperiode staat op 3 december de eerstvolgende wedstrijd gepland, thuis tegen Simokos uit Grootebroek.