De tent van Eetcafé Parkstraat moet alweer worden afgebroken.
De tent van Eetcafé Parkstraat moet alweer worden afgebroken. Gerard Timmerman

Eetcafé Parkstraat moet tent

alweer afbreken van gemeente

Eetcafé Parkstraat moet de tent die deze week over de mobiele snackbar aan de Groeneplaats/Parkstraat is gebouwd met onmiddellijke ingang afbreken.

Dat heeft de gemeente donderdag opgedragen. Sinds de brand in de snackbar aan de Parkstraat, maakt de familie Stolk met toestemming van de gemeente gebruik van de mobiele snackbar aan de andere kant van de straat. Het werd aanvankelijk gedoogd tot eind november. "Maar mochten ze onverhoopt niet helemaal klaar zijn in november, dan gaan we daar ook niet moeilijk over doen", meldde wethouder Kingma van de zomer. Onlangs is de termijn verlengd.

Nu het kouder en natter wordt en de herbouw van het cafetaria nog op zich laat wachten, is het bestaande terras woensdag overkapt met een tent, met straalkachels zodat klanten die aan de tafeltjes hun snack opeten niet verkleumen. Die moet nu dus weer worden afgebroken. Als de gemeente het dreigement om de tent af te breken doorzet, dan zit er volgens Jolanda Stolk niets anders op dan het mobiele eetcafé te sluiten, met alle nadelige gevolgen vandien.

Raadslid Jur Schuiringa (VVD) kaartte de kwestie vanwege het spoedeisende belang donderdagavond aan tijdens de rondvraag van de begrotingsvergadering. "De winter breekt aan, grote kans dat medewerkers moeten worden ontslagen. Kunnen ze geen gebruik maken van de calamiteitenregeling die normaal gesproken van toepassing is bij schade of brand, in combinatie met de gedoogperiode voor de noodsnackbar?''

Burgemeester Uitdehaag wilde er donderdagavond in de openbaarheid niet op reageren, wel na afloop van de vergadering één-op-één naar het raadslid. "Want er valt wel wat meer over te zeggen dan u nu aangeeft." Wat precies, hield hij in het midden. Richting deze krant onthield de burgemeester zich gisteren vooralsnog van een reactie.