Hacksaw Ridge vertelt het waargebeurde verhaal van Desmond Doss (Andrew Garfield).
Hacksaw Ridge vertelt het waargebeurde verhaal van Desmond Doss (Andrew Garfield). Foto: Filmfoto

Waargebeurd oorlogsverhaal in bioscoop

'Doctor Strange' en 'Hacksaw Ridge' zijn de nieuwkomers in Cinema Texel. Bovendien kondigt de bioscoop aan dat 'Fantastic Beasts and Where to Find Them' vanaf 16 november te zien is. Komende dinsdag zijn er daarnaast weer seniorenvoorstellingen.

Marvel's Doctor Strange volgt het verhaal van de wereldberoemde neurochirurg Dr. Stephen Strange die, in zijn zoektocht naar genezing na een gruwelijk auto ongeluk, krachtige magie ontdekt in een mysterieuze plek die bekend staat als Kamar-Taj – het strijdtoneel tegen onzichtbare duistere krachten die vastbesloten zijn ons bestaan te vernietigen.

Hacksaw Ridge vertelt het ongelooflijke waargebeurde verhaal van Desmond Doss (Andrew Garfield) die tijdens de slag om Okinawa in de Tweede Wereldoorlog 75 man redde zonder een wapen te dragen of af te vuren.

Fantastic Beasts and Where to Find Them is een geheel nieuw avontuur dat ons terugbrengt naar de magische wereld van bedenker J.K. Rowling. Oscarwinnaar Eddie Redmayne (The Theory of Everything) speelt de rol van Newt Scamander, de magizoöloog van de magische wereld, onder regie van David Yates, die de laatste vier Harry Potter-blockbusters heeft geregisseerd.