Audio Adam, één van de bands op Struûn Texel.
Audio Adam, één van de bands op Struûn Texel. Foto:

Programma Struûn krijgt vorm

Een mix van bekende bands die landelijk aan de weg timmeren tot lokale groepen, fanfares en andere gezelschappen. Voor elk wat wils op Struûn Texel dat volgend weekend vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 november wordt gehouden. Een greep uit het aanbod.

Audio Adam viert dit jaar het vijfjarig bestaan, een periode waarin de muzikanten alles hebben gegeven voor de muziek. Vorig jaar presenteerde Audio Adam het album 'Moving down the grey line' in een uitverkocht EKKO. De Single 'If it takes you home' haalde de 3FM playlist en zorgde voor een goed gevulde festivalagenda in 2015. Publieksfavoriet 'Train' werd uitgebracht als single, wat resulteerde in promo optredens bij o.a. DWDD, GIEL, Tros Muziekcafé en BNN That's Live.

Eva Almagor

Voor liefhebbers van "Southern Soul" een optreden van Eva Almagor. Liedjes vol blues en pop die je meenemen in herkenbare dubbelzinnige situaties. Met haar band brengt ze frisse "vintage vibes" waarbij de invloed van hun muzikale helden nederig voelbaar is. De muzikale carrière van de Nederlands-Israëlische Eva Almagor ging een paar jaar geleden van start met het in eigen beheer uitbrengen van 2 singles en een EP. Gevolgd door shows in verschillende bezettingen door het hele land, van radiostation tot theater; shows bij 3FM, etc.

Saendistrict Pipes & Drums is een band waarvan de leden de Schotse doedelzakmuziek met veel enthousiasme en plezier beoefenen. Het is een doedelzakband, volgens Schotse traditie, die bestaat vanaf 2 februari 2004. Tot de band behoren niet alleen de "pipers" die de Great Highland Bagpipe bespelen maar ook de drummers, zoals de tenordrummers, de basdrummer en de sidedrummers. De band telt 25 spelende leden en is voortdurend bezig om het muzikale niveau te verhogen.

Andermans Veren

Speciaal voor Struûn maken Johan Hoogeboom, Dorine Haan, Bas Marée en Jurrit de Bode een voorstelling met mooie liedjes van Nederlandse muzikale grootheden. Alle vier maken deze artiesten deel uit van de theatergroep Andermans Veren Live! (samen met Jelle Amersfoort). In hun voorstelling poetsen zij de juweeltjes van het Nederlandse theaterlied op. Liedjes van Boudewijn de Groot, Herman van Veen, Ivo de Wijs, Shaffy en List, het Goede Doel en anderen.

Kleinkunst

Isabel Nolte is een kleinkunstenaar in hart en nieren, cabaretière en singer-songwriter. Met grappige en ontroerende verhalen en liedjes, een Duits accentje en een gezonde portie ontwapenende charme neemt Isabel Nolte je mee op reis. Van een jeugd in Duitsland naar een sprong in de koude Nederlandse zee. En ergens tussendoor gaat Isabel op zoek naar haar eigen plek in dit land en leven.

Anthony's Putsch

Theun Supheert is de zanger en liedjesschrijver van Anthony's Putsch. Hij neemt zijn beide zussen mee en brengt daarmee ook een kleine familiaire revolutie teweeg voor de Supheerts, die hun muzikale inborst tot dan toe goed geheim hadden gehouden.

Living Rooms Heroes

The Living Room Heroes is een Southern Soulband die warme, soulful en laid-back muziek speelt. Hun debuutalbum 'Days Well Spent' uitgebracht op Butler Records. De band heeft wortels in Nijmegen maar heeft een onvervalst Amerikaans geluid.

Texelse jeugd

Bicycle Repairmen is een jonge Texelse band. Ze spelen diverse genres variërend van alternatieve rock, punk rock tot indierock en pop. De band bestaat uit; Jesper op de drums, Bence de gitarist, zowel Felix als Niesje als toetsenist(e) en Roos als zang.

Programma

Struûn is vrijdag van 14.00 tot 21.00 uur, zaterdag van 12.00 tot 21.00 uur en zondag van 12.00 tot 18.00 uur. Het programma staat op www.struuntexel.nl en op Facebook.