Heren Tevoko bezig aan opmars

De heren van Tevoko kunnen na zaterdag hun doelstelling voor dit seizoen voorlopig even bijstellen. Was handhaving in de 1e Klasse het voornaamste doel, na de derde overwinning in vier wedstrijden kan de blik vooralsnog naar boven worden gericht.

Na de prima 1-3 zege vorige week tegen VCJ'94, ontvingen de Texelaars afgelopen zaterdag in eigen hal het team van Bevok ut de Beemster. Een onbekende tegenstander, want Bevok speelt normaal gesproken in de regio Amsterdam. Tevoko, met een op twee plaatsen gewijzigd team ten opzichte van vorige week, kwam wat aarzelend uit de startblokken. Pas na een 7-10 achterstand begon het wat te draaien bij de groen-zwarten. Bevok, een team met veel lengte maar volleybaltechnisch toch wat minder, had geen antwoord op de tempoversnelling van Tevoko. De thuisploeg haalde redelijk eenvoudig de eerste set met 25-19 binnen.

De tweede set was min of meer een kopie van de eerste. Het laaggeplaatste Bevok kon verdedigend en blokkerend het de aanvallers van Tevoko af en toe nog wel lastig maken, maar had zelf te weinig slagkracht om een echte vuist te maken. En hoewel de Texelaars het niveau van vorige week niet wisten te halen ging ook de tweede set met regelmatige cijfers naar de thuisploeg: 25-20.

Geen vuiltje aan de lucht dus voor de eilandbewoners. Ook in de derde set leek Tevoko op een rimpelloze zege af te stevenen. Lennard Wieringa scoorde zijn puntjes op de buitenaanval en de middenmannen Hollenberg en le Roux konden zich af ten toe uitleven op de prima set-ups van spelverdeler Beintema. Op 24-19 leek de zege nog een formaliteit, maar juist op dit moment kregen de passers van Tevoko te maken met een diepe diep. Een paar ketsers op rij gaven Bevok weer hoop en zelfs een time-out van gelegenheidscoach Ewoud Bakker kon het tij voor Tevoko niet keren: 24-26.

Tevoko leek aangeslagen, maar een merkwaardige wissel bij Bevok bepaalde de vierde set. De Beemster ploeg wisselde van spelverdeler, maar dit pakte voor de gasten faliekant verkeerd uit. Met een moeilijke service ontregelden de Texelaars nu het spel van Bevok, waar niet meer lukte. Net als vorige week tegen VCJ'94 haalde Tevoko de laatste set met grote cijfers binnen. Werd het toen 25-8, nu stond er uiteindelijk 25-10 op het scorebord. Met deze 3-1 overwinning nestelt het Texels team zich in de subtop, een plek waar men zich hopelijk snel thuis gaat vinden.