Eerste winst van de Marels U14 in uitwedstrijd tegen Volendam

De jongens van de Marels onder 13 hebben zondag hun eerste wedstrijd in en tegen Volendam gewonnen. De Marels kwamen op voorsprong en pas in het vierde kwart kwam Volendam nog spannend dichtbij. Uiteindelijk wonnen de Marels met 32-33.

In de eerste minuut werd al gescoord door Gerbrand de Wit. Volendam bleef nog wel een tijdje bij, maar de Marels liepen aan het einde van het kwart uit naar 6-10. In het tweede kwart werd er net zo goed verdedigd en aanvallend vielen de ballen lekker in het netje met scores van onder andere Sven de Jong en Sam Ekker. Tijn Zeeman hield de meest aanvallende speler van het scoren af. Halverwege was het 12-20. In het derde kwart scoorde Mart Kikkert een driepunter en liepen de Marels zelfs uit naar een voorsprong van 15 punten. Dat konden ze alleen niet vasthouden tot het einde van het derde kwart met een stand van 22-31. Het vierde kwart kwam Volendam op stoom en gingen de ballen bij de Marels er niet meer in. Met nog 3 minuten op de klok nog maar 1 punt voorsprong. Daarna werd door beide teams nog één keer gescoord en werden de Marels verlost door de zoemer met een eindstand van 32-33.

Voor de Marels scoorde Mart Kikkert 13, Sven de Jong 8, Sam Ekker-, Gerbrand de Wit-, en Tijn Zeeman allen 4 punten.