Texel'94 viert driedubbel feest

Driedubbel feest bij Texel'94 afgelopen zondag. Een lintje voor bestuurslid Wim Koorn, 1-0 winst op KGB en de koppositie.

Een mooie dag dus, waarop nu eens alles mee zat en zelfs concurrent Spartanen zo "vriendelijk" was te verliezen en Texel'94 nu aan kop gaat, een eerste plaats die wordt gedeeld met JVC. Al snel in de wedstrijd was duidelijk dat de bezoekers uit Bovenkarspel niet bij machte waren om het de Texelaars moeilijk te maken. De thuisploeg had de gelederen achterin goed dicht, zeker in de eerste helft, waarin de Westfriezen niet eens in de buurt van het doel van Alexander Smit kwamen. Dat was zeker de verdienste van de ploeg van trainer Wesley Visser. Het elftal zette goed druk en verstoorde continu de opbouw van KGB. In aanvallend opzicht was Texel'94 heer en meester. Yorgo Helleman, weggestuurd met een lange pass door Ronald Slik, passeerde zijn back en sneed het strafschopgebied in. Maar zijn schot trof de doelman. Andermaal was Texel gevaarlijk toen Bart de Lugt uit een corner van Hellman snoeihard uithaalde. Maar zijn schot ging over. Kort daarna vuurde Jesper Arkenbout op doel, maar hier behoedde de doelman zijn ploeg voor een achterstand. Het was één van de vele acties waarmee de keeper KGB in de race hield. Texel'94 zocht onophoudelijk het doel, maar ondanks mooi voetbal, fraaie aanvallen, en doelpogingen van onder andere Patrick Nieboer, Bart de Lugt en Ralph Slik wilde de bal er maar niet in. Ondanks de vele kansen stond er met rust nog 0-0 op het scorebord.

Na rust een onveranderd spelbeeld. Texel'94 was de bovenliggende partij, met aanvallen over links en rechts gingen de groenzwarten op jacht naar de openingstreffer. Aanvankelijk wilde die niet vallen, een voorzet vanaf rechts door Helleman had teveel vaart voor de spitsen. Ook corners leverden wel gevaar, maar de doelman verkeerde in topvorm, benutte zijn lengte en plukte menig bal uit de lucht. Maar na twintig minuten viel dan toch de bevrijdende treffer. Helleman rukte over rechts op tot aan de achterlijn, legde de bal volgens het boekje terug op de penaltystip. Sander de Haan rondde keurig af en zette zijn ploeg zo op voorsprong. Ook daarna kreeg Texel'94 meerdere kansen, maar tot een tweede treffer kwam het niet. KGB zette meer druk, het spel van Texel'94 verkrampte en spelers schakelden hier en daar in zijn achteruit. Maar er waren ook aanvallen, Jeroen Vlaming had de hoek voor het uitkiezen, maar trof de keeper, een inzet van Ruben Duinker onderging hetzelfde lot. Maar achterin hield Texel'94 de gelederen dicht, de voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Komende zondag speelt Texel'94 uit tegen DWOW.