Wim Koorn krijgt het lintje opgespeld.
Wim Koorn krijgt het lintje opgespeld. Foto: Jeroen van Hattum

Koninklijk lintje voor Wim Koorn

Bestuurslid Wim Koorn van Texel'94 is zondagmiddag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Michiel Uitdehaag speldde hem de koninklijke onderscheiding op bij de kantine van de voetbalclub in Den Burg. Koorn, die binnenkort afscheid neemt als bestuurslid, was geƫmotioneerd dat hij een lintje kreeg. Het was, zoals het hoort bij koninklijke onderscheidingen, volledig een verrassing voor hem.

Koorn is 45 jaar bestuurslid geweest. Eerst bij SV Texel en later na de fusie met Texelse Boys ging hij verder als bestuurslid bij Texel'94. Hij zette zich op tal van manieren in voor de club. Hij begeleidde jeugdteams, floot jeugdwedstrijden, was elftalbegeleider van het eerste elftal en coachte de zaalvoetbalteams. Daarnaast zorgde hij voor het beheer van de gebouwen en de velden, de kantinediensten, het schoonmaken en het trekken van de lijnen op de velden.

Hij was nauw betrokken bij de fusie, de bouw van de kantine en de kleedkamers van Texel'94 en Koorn spande zich in voor de vieringen van het 75- en het 100-jarig bestaan van de club. Van 1980 tot en met 1990 was hij organisator van de Gamma Kerstoernooien waar veel profclubs uit de eredivisie aan meededen.

De burgemeester prees Koorn als iemand die zich met al zijn activiteiten als vrijwilliger jarenlang heeft ingezet voor de samenleving. Koorn zelf zei er stil van te zijn, maar hij was erg blij dat hij een onderscheiding gekregen had.