De Koog blijft groots winnen

Door het ontbreken van Alex Daalder (knieblessure), keeper Eddy Witte (wandeltocht Terschelling) en Jerry Vledder was trainer John Dobma genoodzaakt het een en ander om te gooien. Benni Bakkkenes had daardoor een basisplaats gekregen en ook stand–in keeper Wouter Spigt was daardoor in de startformatie terechtgekomen. Al met al was het voor de gastheren een makkelijke middag. Het veldspel liet weliswaar vaak te wensen over, maar de gasten uit Kolhorn zorgden ervoor dat De Koog kans op kans voorgeschoteld kreeg. Het was een wonder dat het bij rust nog maar 2-0 stond. De gasten kregen in de hele wedstrijd eigenlijk maar één echte kans. Na een ongeveer een half uur spelen kwam de eerste treffer van de middag op naam van Daan Eelman. Een kopbal van de jarige Bart-Jan Grisnigt werd tegen een speler van Kaagvogels gekopt en vervolgens door Eelman in de rebound binnen geschoten. Vlak voor rust was Eelman weer de gevierde man. Een van richting veranderd schot plofte in de korte hoek: 2-0. Hoewel De Koog zeker niet zijn beste wedstrijd speelde, kreeg je niet de indruk dat de thuisploeg nog in de problemen zou komen. Na vijf minuten spelen in de tweede helft was het Mike van Dorsselaer die na een prachtige pass van Joren Bakker de wedstrijd in het slot gooide: 3-0. Na de treffer van Dorsselaer ging het hard: in de 65e minuut geeft Myron Helleman een voorzet op Marlon Zijm die van dichtbij raak schiet: 4-0. Vervolgens was het weer Zijm die in de 76e minuut met een bekeken schot de keeper kansloos liet: 5-0. Robin Schoo mocht ook meedelen in de feestvreugde door na miscommunicatie in de Kolhorner laatste linie, de bal binnen te schuiven: 6-0. De koek was nog niet op, in de 89e minuut was daar Marlon Zijm, die met de zevende Koger treffer de eindstand op het bord zette.

"Vooraf had ik m'n team gewaarschuwd voor onderschatting van deze tegenstander. Hoewel het veldspel niet altijd even goed was vandaag, was er van onderschatting absoluut geen sprake. Dat vind ik belangrijk, dat we in dezelfde swung blijven en gewoon ons ding blijven doen, ongeacht tegen welk team we spelen. Ook kan eigenlijk iedereen bij ons een doelpunt maken, dat is leuk om te zien."