Bert en Tanja van Hoof met hun hond Quispel. Hij komt al een halve eeuw op Texel.
Bert en Tanja van Hoof met hun hond Quispel. Hij komt al een halve eeuw op Texel.

Bankje markeert liefde voor Texel

Texel is voor velen liefde voor het leven. Dat begon voor Bert van Hoof vijftig jaar geleden met een vakantie op het eiland. Nu hij hier een halve eeuw komt en ook echtgenote Tanja en hond Quispel met het "Texelvirus" zijn besmet, hebben ze een bankje geschonken.

1966: "De schoolbel klinkt aan het eind van het schooljaar. Thuis staat de hutkoffer gereed met handdoeken, kleding, linnengoed etc. Van Gent en Loos zal deze ophalen om naar ons vakantieadres, bungalowpark Venneman aan het Gerritslanderdijkje, op Texel te sturen, zoals elk jaar. Een jaar of 4 moet ik zijn geweest. Zaterdag vertrekken met 2 auto´s vanuit Vught en dan 6 a 7 uur wachttijd bij de boot, de "Texelstroom"of de "Marsdiep" had je toen. Het maakte niet uit, we speelden met een bal op de dijk, aten een ijsje en patat tot onze tijd was gekomen om aan boord te gaan en te vertrekken naar die heerlijke locatie. We huurden altijd een TV en koelkast want deze zaten niet, zoals nu, standaard in de bungalow. We genoten de volle zes weken van de zomerschoolvakanties op het eiland. Er is sinds die tijd veel veranderd, echter niet onze vakantiebestemming. Ik ben inmiddels 54 jaar en kom nog altijd, meerdere malen per jaar op het eiland om heerlijk te genieten van alles wat het eiland biedt. Vooral de rust, gemoedelijkheid van de bevolking, en de schilderachtige dorpjes met alle prachtige facetten trekken ons erg aan. Ook mijn partner heeft het "Texelvirus" opgelopen en is er niet meer weg te denken. Geniet van alles wat Texel te bieden heeft in elk seizoen! Nog steeds kom ik samen met mijn vrouw en onze hond Quispel meerdere malen per jaar naar het eiland om te ontspannen en mijn hoofd leeg te maken van de dagelijkse drukte."

"Texel geeft ons al jaren veel vakantieplezier en rust in ons dagelijkse hectische bestaan, daarom was het tijd om iets terug te doen voor wat het eiland ons geeft." Ze besloten een bankje te schenken aan Staatsbosbeheer. Geproduceerd door Novalishoeve, waar medewerkers hardhouten bankjes maken voor in de Texelse natuur. Ze worden gesponsord door particulieren en bedrijven. Woensdag werd het bankje geplaatst op de uitkijkpost langs het pad over de Hogeberg, ter vervanging van een oud exemplaar.