Onderwijsinspectie positief over alle schoolafdelingen van OSG

De Onderwijsinspectie heeft de OSG in Den Burg voor alle afdelingen een zogeheten basisarrangement toegekend.

Dat heeft de inspectie aan de scholengemeenschap laten weten. Inspecteurs waren in mei twee dagen op school om met leerlingen en medewerkers te spreken. Afgelopen week waren ze opnieuw op de OSG om hun onderzoek af te ronden. De gemeente stuurde daarna een brief van rector Marcella Engbrenghof met de bevindingen van de Onderwijsinspectie aan de politieke partijen.

Een basisarrangement houdt in dat de school voldoet aan de kwaliteitseisen van de inspectie. In 2013 stond het VMBO beroeps nog bij de Onderwijsinspectie als zwak te boek en in 2011 gold dat voor het VWO. Volgens de brief van Engbrenghof noemde de inspectie een aantal punten zeer positief. Dat betrof volgens de brief positieve en betrokken collega's en werden er zeer positieve leerlingen gezien en gesproken. "De inspectie sprak ook haar vertrouwen uit over de stappen die we hebben gezet en nog gaan zetten voor het gepersonaliseerd leren." Ze waren volgens de rector ook enthousiast over de individuele aandacht voor leerlingen tijdens de coachmomenten en de startgesprekken die met het gepersonaliseerd leren samenhangen."

Een vader van een paar kinderen op de OSG uitte vorige week bij de redactie van deze krant zijn zorgen over het recent schoolbreed ingevoerde gepersonaliseerd leren dat meer zelfstandigheid van de leerlingen vergt. Hij noemde het een systeem dat goed kan werken, "maar pas alleen als het ziekteverzuim onder docenten van de OSG een keer omlaag gaat."