Terwijl de heren uit speelden, ontving voorzitter Ben Kenter thuis zijn sportplaatjesalbum. Foto: Job Schepers

Heren Tevoko rekenen af

met angstgegner VCJ'94

De heren van Tevoko hebben zaterdagmiddag in Julianadorp uitstekende zaken gedaan. In de uitwedstrijd tegen streekgenoot VCJ'94 werd een knappe 1-3 zege geboekt. Knap omdat Tevoko in Julianadorp bijna altijd aan het kortste eind trekt.

Tevoko reisde wederom af met een smalle selectie zonder wisselspelers. In de gelederen bevonden zich spelverdeler Jitze Beintema en "gastspeler" Jari van Maanen die het team complementeerden. In de beginfase van de wedstrijd moest het team daarom ook nog even aan elkaar wennen. Doordat de passing echter goed verzorgd was duurde die gewenningsfase niet erg lang. Halverwege de eerste set sloegen de Texelaars een gaatje naar 11-16 en hielden deze voorsprong tot het eind vast: 22-25. In de tweede set was de thuisploeg in eerste instantie degene die de toon zette. Tevoko werd wat gemakzuchtig en op 13-08 moest er middels een time-out al orde op zaken worden gezet. Toch werden de Texelaars pas echt geprikkeld door een paar dubieuze arbitrale beslissingen, waarna de beleving volledig terug was. Op 24-24 leken de groen-zwarten de set nog naar zich toe te trekken, doch twee achtereenvolgende netfouten deed de ploeg alsnog de das om.Ook de volgende set vertoonde de kenmerken van een ware thriller. De teams waren volledig aan elkaar gewaagd en scoorden over en weer met een sterke aanval. VCJ kreeg de eerste setpoints op 24-23 en 25-24, maar wist deze niet te verzilveren. De aanvallers van Tevoko deden het in dat opzicht beter; gevoed door de uitstekend spelende Beintema werd uiteindelijk het verschil gemaakt: 25-27. Hiermee was het taaie verzet van VCJ metten gebroken. In de vierde set namen de Texelaars direct een snelle voorsprong en liet de thuisploeg het hoofd hangen. Patrick Hollenberg serveerde Tevoko definitief naar veilige haven. Met 8-25 kwamen duidelijke cijfers op het bord. Volgende week treden de Texelse volleyballers aan in eigen hal tegen Bevok uit de Beemster.