Druiven zijn zuur voor Texel'94

Een nederlaag met grote gevolgen voor Texel'94 afgelopen zondag. Want ook koploper Spartanen had verloren, dus bij winst was er uitzicht op de eerste plaats en de periodetitel. Maar door 1-3 verlies tegen Kleine Sluis stonden de Texelaars met lege handen.

Een zure middag dus aan de Haffelderweg, waar de Texelaars overigens niet slecht begonnen. In het begin speelde de ploeg zelfs beter dan de Noord-Hollanders. Via vleugelspelers Yorgo Helleman en Patrick Nieboer waren er mooie aanvallen, maar die stierven in schoonheid doordat vanuit het centrum de aansluiting werd gemist, te weinig mensen voor de goal. Toch waren er wel kansen, voor Bart de Lugt bijvoorbeeld. Stijn Arends legde mooi op hem terug, maar de inzet trof geen goal. Zo hield Texel'94 Oudesluis het eerste kwartier onder druk. Maar de 4-3 overtalsituatie bij dergelijke aanvallen, pakte nadelig uit toen de Texelaars bij zo'n aanval onnodig balverlies leden op het middenveld. De tegenstander reageerde bliksemsnel en schoot op doel. Doelman Alexander Smit wist eerst nog te redden, maar in de rebound trof Oudesluis alsnog doel.

Daar hield het niet mee op. Drie minuten later viel de tweede tegentreffer uit een soortgelijke spelsituatie. Ook ditmaal leed Texel'94 balverlies, waarbij omschakeling te veel tijd in beslag nam. Met als gevolg dat de thuisploeg binnen vijf minuten tegen een 0-2 achterstand aan keek. Niet zonder effect, de aanhang van de groenzwarten zag hoe het zelfvertrouwen verdween. Terwijl bij Oudesluis het omgekeerde gebeurde. Hier groeide het zelfvertrouwen, met een comfortabele voorsprong, de ploeg tikte de bal gemakkelijk rond en gaf de Texelaars het nakijken. Het werd nog erger toen Oudesluis in de slotfase van de eerste helft de derde tegentreffer lieten aantekenen. De spits kopte een voorzet vanaf de achterlijn onhoudbaar achter de doelman.

"Vergeet de stand maar, maakt zo snel mogelijk een goal, die kan het tij misschien nog keren", was de boodschap van de trainer van Texel'94 aan zijn spelers. Dat had effect. In de tweede helft tapte de thuisploeg uit een ander vaatje, het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander. Na vijf minuten kreeg Patrick Nieboer een dot van een kans, maar hij trof de keeper. Kort daarna kreeg hij weer zo'n mogelijkheid, maar ook hier stond de doelman precies op de goeie plek. De inzet van Sander de Haan, die alleen op de doelman af ging, onderging hetzelfde lot. Pas toen iedereen al op het horloge begon te kijken, schoot Sander de Haan de bal in de touwen: 1-3. Maar daarna was het over en uit. Texel'94 zakt van de tweede naar de derde plaats.