Volle winst voor dames Tevoko in thuiswedstrijd tegen VVA

De dames van Tevoko hebben de stijgende lijn van de afgelopen weken doorgezet, de thuiswedstrijd tegen VVA 1 uit Alkmaar werd met 4-0 gewonnen.

De wedstrijd werd zeer enthousiast gestart en al snel werd duidelijk dat dit team uit Alkmaar te verslaan was, maar dan moest er wel een snel spel gespeeld worden met zo min mogelijk eigen fouten. Meteen nam Tevoko een voorsprong die later in de set wat weggegeven werd, maar bij een stand van 21-21 deed Tevoko er een tandje bij, met een paar moeilijke services van Anne Sikma pakte Tevoko de eerste set met 25-21.

De tweede set was identiek aan de eerste, een voorsprong werd gepakt middels onder andere harde aanvallen door het midden van Liedeke IJdens. Maar ook over links wist Joannie van Elk veel te scoren. Tevoko kwam nog op een achterstand van 20-21 maar ook hier raakten de Texelse dames niet in paniek en ook deze set ging met 25-21 naar Tevoko.

Tevoko kwam steeds beter in hun spel en vertoonde steeds vaker sterk volleybal. VVA kon met harde aanvallen door het midden nog wat punten pakken maar met veel inzet en enthousiasme werd ook de derde set gewonnen met 25-19.
De vierde en laatste set was helemaal voor de Texelse dames, met Britte Stuut (13 jaar) in het veld hadden de dames alle controle op het spel. De ene na de andere punt kwam binnen, VVA kwam er niet meer aan te pas en met duidelijke cijfers 25-10 ging de set naar Tevoko. De 4-0 winst levert vijf punten op. Door de overwinning zijn de volleybaldames gestegen naar de vijfde plaats.

De wedstijdbal werd gesponsord door Vispaleis van der Star uit Oudeschild.