Vanaf de vuurtoren kon tot Harlingen worden gekeken.
Vanaf de vuurtoren kon tot Harlingen worden gekeken. Vuurtoren Texel

Drukt bij donkeropenstelling vuurtoren

Op verschillende plekken waren er zaterdag tijdens de "Nacht van de Nacht" activiteiten op het eiland. Zo was onder meer de vuurtoren open.

Ruim driehonderd mensen maakten van de gelegenheid gebruik om het uitzicht over Texel en over de Wadden- en Noordzee in het donker te bekijken. Dankzij het heldere weer kon tot meer dan 30 km ver worden gekeken. "De bezoekers vonden het prachtig!", meldt Ecomare.

Vuurtorenmedewerker Salko de Wolf vertelt enthousiast over de avond: "Je kon tot aan Harlingen kijken. Mijn collega Arjen Jongejan zat in de voormalige wachtruimte bovenin, zodat mensen ook daar konden kijken. Geweldig dat we zo'n prachtige, heldere avond troffen!"

De bezoekers kregen een terugkomkaartje voor de volgende dag. Zo konden ze ook overdag het uitzicht komen bekijken. Zondag was het opnieuw fantastisch weer met helder zicht, dus de mensen die van dit kaartje gebruik maakten twee keer van het uitzicht konden genieten.\

De vuurtoren is normaal gesproken alleen overdag opengesteld. Een trekpleister, jaarlijks nemen circa 100.000 mensen er een kijkje.