Lichtjeswandeling door de Warmoesstraat in Den Burg.
Lichtjeswandeling door de Warmoesstraat in Den Burg. Foto: Jeroen van Hattum

Lichtjeswandeling door Den Burg

De een had een lampion in de hand, de ander had een lichtsnoer om de schouders en sommige moeders hadden de kinderwagens met licht versierd.

Het was in ieder geval een verlichte stoet die zaterdagavond voor de Lichtjeswandeling door het centrum van Den Burg trok. De wandeling werd vorig jaar in april gehouden ter gelegenheid van Texel 600 jaar Stad en kreeg onder leiding van de dorpscommissie van Den Burg een vervolg ter gelegenheid van de Nacht van de Nacht.

Bijna tweehonderd kinderen en volwassenen gingen om half acht van start gingen op de Stenenplaats. De dorpscommissie had de gemeente verzocht om de verlichting langs de route te doven, maar op diverse plekken brandde toch de openbare verlichting. Volgens de gemeente was de verlichting wel gedoofd, maar was het niet in alle straten gelukt de verlichting uit te krijgen.

De tocht duurde een half uur en voerde langs de Weverstraat, Schoolglop, Burgwal, het park, Parkstraat, Weverstraat, Warmoesstraat, Gravenstraat, Gasthuisstraat, De Zes, Kogerstraat terug naar de Stenenplaats. Diverse bewoners langs de route hadden de huizen versierd met lichtjes. Bakker Timmer en De Kastanjeboom zorgden na afloop op de Stenenplaats voor warme chocolademelk en Hoornder Ring. Annemarie van Heerwaarden en Laurien Folkerts zorgden (met ondersteuning van Sofie de Vries) voor de muziek op de Stenenplaats.