De halte aan de Emmalaan is nu voorzien van een bushokje.
De halte aan de Emmalaan is nu voorzien van een bushokje. Foto: Job Schepers

Bushalte gemeentehuis weer in gebruik

De bus van Connexxion rijdt sinds gisteren weer langs de bushalte bij het gemeentehuis aan de Emmalaan in Den Burg. De halte, die onder meer door scholieren van de OSG wordt gebruikt, was tijdelijk buiten gebruik in verband met de rioolwerkzaamheden aan de Bernhardlaan.

Volgens Connexxion rijdt lijn 28 vanaf donderdag vanaf 't Horntje eerst naar de halte bij het gemeentehuis en daarna via de rotonde Schilderend naar het busstation aan de Elemert. Vanaf de Elemert gaat de bus de Keesomlaan op en daarna via Beatrixlaan naar de rotonde Waalderstraat en vervolgens door naar De Koog.

Op de terugweg gaat lijn 28 volgens het bericht van Connexxion ook eerst naar de halte bij het gemeentehuis, dan naar de Elemert en vervolgens naar 't Horntje. Als lijn 828 rijdt, gaat deze vanaf de boot eveneens eerst naar het gemeentehuis en dan naar de Elemert. Deze routes worden aangehouden tot en met 15 maart 2017. De gemeente is twee weken geleden begonnen met het aanpakken van de Bernhardlaan. Deze werkzaamheden duren naar verwachting tot maart 2017.