Sandra Koning, Robert Riewald en Melvin Kikkert, de directie van NBC.
Sandra Koning, Robert Riewald en Melvin Kikkert, de directie van NBC. Foto: Jeroen van Hattum

Sandra Koning treedt toe tot directie van NBC Eelman & Partners

Sandra Koning-Nijboer uit Den Burg treedt toe tot de directie van NBC Eelman & Partners in Den Burg.

Koning, die sinds 2012 bij het accountants- en advieskantoor aan de Keesomlaan werkt, vormt vanaf 1 januari 2017 samen met Robert Riewald en Melvin Kikkert de directie. Ingo Kistenmacher en Robert Breed die op het kantoor in Den Helder zitten, zijn eveneens onderdeel van de directie. Riewald zit sinds 2001 in de directie en Kikkert trad begin 2014 als directeur aan.

De uitbreiding komt volgens NBC voort uit doorlopende veranderingen in regelgeving en een markt die volop in beweging is. "Je moet continu van de veranderingen op de hoogte zijn en blijven." Koning komt van oorsprong uit de internationale bankenwereld waar ze als bedrijfscontroller actief was. Later schoolde zij zich om tot Accountant-Adminstratieconsulent.

Tegelijk met de uitbreiding van de directie worden volgens Riewald, Kikkert en Koning veranderingen doorgevoerd. Zo wil NBC Eelman zich vanaf 2017 toeleggen op volledige ontzorging van klanten op administratief gebied. Riewald: "De digitalisering van de administratie is volop in ontwikkeling: facturen kunnen bijvoorbeeld al via een app gemaakt (in PDF en UBL) en verzonden worden. De klant hoeft straks een inkoopfactuur alleen op juistheid te controleren en deze door te sturen naar ons kantoor. Wij verzorgen daarna de rest. Het afgelopen jaar hebben wij ons daarop voorbereid met een proeftuin en een klantenpanel."

De nieuw samengestelde directie wil zich verder blijven toeleggen op het thema Samenwerken en Verbinden. Riewald, Kikkert en Koning zitten daarvoor bewust in diverse besturen en organisaties om met het maatschappelijke leven op het eiland verbonden te zijn. De directieleden zitten onder meer in het bestuur van de Ronde om Texel, bij JONT, de PR van de Landbouw, Struûn, Waterrijke Perspectieven in De Cocksdorp, TOP, Rotaract Texel, de Vrienden van het Maartenhuis en zijn betrokken bij de Bedrijfsontbijtclub Texel.

NBC gaat in 2017 eveneens verder met de zogeheten Pitch en Info avonden waar iedereen welkom is. Er worden korte presentaties gegeven over actuele onderwerpen en er is voldoende tijd om met elkaar in gesprek te gaan. Koning: "Op die avonden zijn er mensen met diverse achtergronden aanwezig bij wie je terecht kunt met vragen. Samenwerken en Verbinden, ons motto, staat ook hierbij centraal."