Suzanne Bakker en Jan Eelman tijdens een eerdere opvoering.
Suzanne Bakker en Jan Eelman tijdens een eerdere opvoering. Foto: archief Texelse Courant

60-jarig Amateurtje wil vlammen

"Ibiza" is de titel van de musical die 't Amateurtje in De Wielewaal opvoert ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum. Dat gebeurt op vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 november.

"Ibiza", geschreven door studio Articus, gaat over een vergeten meidengroep die nog een keer wil vlammen. Maar hun voormalig manager is spoorloos verdwenen. Het enige dat van hem bekend is, is dat hij op Ibiza woont. De meiden besluiten hem te gaan zoeken en komen bij toeval Harold tegen. Hij is eigenaar van een strandtent en heeft zelfs nog even verkering gehad met een meisje uit de groep. Door omstandigheden staat zijn zaak op het randje van een faillissement. De meiden besluiten hem te helpen, maar dan moeten eerst hun eigen zaakjes opgelost worden. Uiteindelijk vinden zij hun manager, maar deze blijkt niet de meest betrouwbare persoon te zijn. Hij heeft destijds niet alleen veel geld van de groep achterover gedrukt, maar deinst nog steeds niet terug voor smerige lucratieve handeltjes.
Zou het de meiden lukken een comeback te maken en misschien een nieuwe wereldhit te lanceren? Kunnen ze het faillissement van Harold afwenden? Een heerlijke zomermusical met een louche makelaar, goedgelovige klanten, een eenzaam meisje zonder toekomst, hebberige blondjes en een stille bodyguard.

Het wordt een bijzondere voorstelling, een musical waarin de liedjes weliswaar niet de boventoon voeren, maar waarin wel echt wordt gezongen. Daarmee zijn ze bij 't Amateurtje niet helemaal onbekend, eerder gebeurde dat bij opvoeringen van De Jantjes en Sneeuwwitje. De vereniging pakt flink uit, er werken liefst 27 mensen mee, vóór en achter de coulissen. Speciaal voor de gelegenheid komen ook de nodige oud-spelers weer opdraven. De regie is in vertrouwde handen van Ria Kleinveld.

De voorstellingen op vrijdag en zaterdag beginnen om 20.00 uur, die op zondag om 15.00 uur. Kaarten á €8,-, incl. een drankje, zijn verkrijgbaar aan de zaal of te bestellen bij Ria Kleinveld tel:315248 of Karin Gaasbeek, tel: 313684.