V.l.n.r Maeike van der Schaaf, Jan Mevius en Marijke de Beer
V.l.n.r Maeike van der Schaaf, Jan Mevius en Marijke de Beer Golfclub De Texelse

Tatenhove Maandbeker prooi voor Maeike van der Schaaf

Van uitstel komt vaak afstel, maar niet wat betreft de Tatenhove Maandbeker op de Texelse Golfclub. Uitgesteld op 2 oktober wegens slecht weer en verplaatst naar afgelopen zondag. De weersomstandigheden om te golfen waren prima en de baan was in topconditie. Niets stond de 36 deelnemers in de weg om een goede score bij elkaar te swingen.

Gestreden werd zoals altijd in drie categorieën en de scoreslagen veelal erg dicht bij elkaar. In de hoogste klasse, met elf spelers won Maeike van der Schaaf. Met 68 slagen netto bleef zij Vernon Hughes één slag voor. Hans Montag en Gerdi Reijers werden gedeeld derde met ieder 72 slagen netto, maar Montag speelt de tweede negen beter. Dat geeft uiteindelijk de doorslag waardoor hij Reijers in het eindklassement passeert. De tweede categorie, veertien mededingers en op basis van stableford, werd met 36 punten gewonnen door Marijke de Beer. Els de Ridder had evenveel punten en dus werd opnieuw naar de laatste 9 holes gekeken. Die had De Beer beter gedaan.

Willem Tatenhove, van het gelijknamige aannemings- annex hoveniersbedrijf, en zelf deelnemer in de derde en laatste categorie, maakte met een vierde plek net geen aanspraak op de door hem gesponsorde prijzen. Jan Bloem werd met 35 stableford punten derde, achter Agnes van Rijkom en winnaar Jan Mevius. Eentonig wellicht, maar wel spannend, ook Mevius en Van Rijkom eindigen ieder met 38 stablefordpunten. Mevius versloeg Van Rijkom gebaseerd op de laatste negen holes.

Een handschoentje voor de longest en een warme muts voor de neary gingen tevens aan Tatenhove voorbij. Die zijn bij de dames voor Maeike van der Schaaf (longest) en Els de Ridder (neary) en bij de heren voor Kevin van Zuilekom (longest) en Vernon Hughes (neary).