Henk Vroom, Eline Jongejan en Kjell Werkman.
Henk Vroom, Eline Jongejan en Kjell Werkman.

"Eline" treedt op in Cafeetje

Zangeres Eline Jongejan en gitaristen Kjell Werkman en Henk Vroom verzorgen zondagmiddag 6 november een optreden in Het Cafeetje in Oosterend. Aanvang 15.00 uur, entree gratis.

Vorig jaar trad de zangeres uit Oosterend op tijdens "Skarrelen in Strend" in een bomvolle kelder van Wijnhuis Texel, toen begeleid op gitaar door Ed van Bommel. Dit keer zijn het Henk Vroom en Kjell Werkman, die les heeft van Henk, die de zangeres begeleiden. Op het repertoire staan melodieuze nummers, covers van hits die over het algemeen bekend in de oren zullen klinken.

''Ik kon eigenlijk al zingen vóór ik kon praten'', vertelde de Oosterendse in een interview. Ze hoeft een melodie en een tekst maar te horen, of hij zit in haar geheugen geprent. ''Als je de stof voor je proefwerken net zo goed kan onthouden als de liedjes, haal je allemaal tienen'', zei haar moeder vroeger. Ze is gek van muziek en zingen. Gezegend met een hoge sopraanstem en die zijn best zeldzaam. Met haar stem raakte ze bij menigeen een gevoelige snaar. Ze zong onder meer in het popkoor, het jazzkoor en bij andere gelegenheden.