De Georgische celliste Ketevan Roinishvili.
De Georgische celliste Ketevan Roinishvili.

Concert met Brahms en Händel

In de concertserie Concert New Masters on Tour 2016 staat in het Hoornder kerkje op maandagavond 14 november muziek van Brahms en Händel op het programma. Het concert begint om 19.00 uur.

De Georgische celliste Ketevan Roinishvili en de Russische pianist Ilya Maximov hebben zich al veelvuldig internationaal doen gelden. Roinishvili is sinds ze in 2013 de Radio 4 Studiebeurs van de Dutch Classical Talent won ook in ons land geen onbekende meer. Ilya Maximov onderscheidde zich in 2014 nog bij de Schotse pianocompetitie. Beiden spelen een zeer coherent programma met onder anderen werk van Brahms en Händel.

Johannes Brahms heeft goed geluisterd naar het werk van Händel, zoveel maakt Ilya Maximov wel duidelijk. Waar Roinishvili Brahms en Sarasate met elkaar in verband brengt, lieert Maximov Brahms direct aan Händel. Niet alleen onderstreept hij de variatiekunsten van Händel in diens Chaconne, ook laat hij horen hoe Brahms de invloed van Händel verwerkte in zijn Händelvariaties. Het ruim vijfentwintig minuten durende meesterwerk mondt uit in een meeslepende fuga.

Meer informatie op www.tihms.com. Online zijn tickets te bestellen via www.texel.net. Kaartverkoop: bij de VVV Texel en vanaf een half uur voor aanvang van het concert bij het Hoornder kerkje.