Texel Futsal in actie tegen Kawin.
Texel Futsal in actie tegen Kawin. Foto: Willem Sangers

7-3 Winst Texel Futsal

Dikke winst van Texel Futsal vrijdag tegen Kawin uit Leerdam. De thuisploeg kwam al snel op 2-0 voorsprong, maar keek snel tegen een 2-3 achterstand aan. Maar toen het eindsignaal klonk hadden de Texelaars een 7-3 overwinning op zak.

De tegenstander arriveerde te laat, Texel'94 had door de vertraging een lange voorbereiding achter de rug en vloog uit de startblokken. Ralph Slik schoot een teruggelegde intrap hard bij de tweede paal binnen. De speaker was nog nauwelijks bekomen van alle formaliteiten toen hij zijn riedeltje opnieuw kon opdreunen, nu met doelpuntenmaker Jesper Arkenbout. Met een comfortabele 2-0 voorsprong begon Texel gas terug te nemen en moest dat bekopen. Binnen enkele minuten was de marge verdampt en kwamen de Leerdammers zelfs op voorsprong. Texel liet het initiatief teveel aan de gasten en die vonden veel balbezit wel aangenaam en kwamen steeds meer in hun comfortzone. Het was het sein voor Texel om er een schepje bovenop te doen, het ziet de lijst met afwezigen met de week verkleinen en heeft dus steeds meer opties om goed uit de verf te komen. Doelman Ali Smit was wel terug maar verre van fit na een uitglijder met de mountainbike en Les stond voor het eerst sinds een half jaar weer eens op het rubber. Bovenal was Yorgo Helleman bij de equipe gevoegd. Met deze formatie kwam Texel nog voor de ruil op gelijke hoogte, een onorthodoxe hoekschop kwam bij Jesper Arkenbout terecht. Met een combinatie werkte hij het speeltuig in de rechterbovenhoek en zorgde hiermee voor de 3-3 ruststand. Na de pauze begon het voetbalgevecht weer op nul en was er volop spanning. Na tien minuten zuivere speeltijd begon het er meer en meer uit te zien welk team de vierde treffer zou maken er ook met de overwinning vandoor zou gaan. Ali had vast iets vooraf opgevangen want hij werkte niet mee dat Kawin de voorsprong pakte. Er stonden nog ruim vier minuten op de klok totdat de cruciale treffer daadwerkelijk ook viel. De treffer kwam niet geheel uit de lucht vallen gezien het spelbeeld, de gastheren rammelde nadrukkelijk aan de Utrechtse poort, totdat Pim de Lugt de goed terug gelegde bal van Dennis in de uiterste hoek deponeerde: 4-3. Dennis schoot nog geen minuut later met zijn mindere linker de vijfde binnen waarna de bezoekers besloten om met een meevoetballende keeper te gaan spelen. Jesper kon profiteren bij een breedtebal van Kawin en dacht alleen op het lege doel af te gaan maar zag vlak voor de finish toch nog een tegenstander opdoemen. Tot zijn fortuin was de wederom puik spelende Jesper meegelopen. Hij bekroonde zijn fijne optreden met de zesde Texelse treffer.

De bezoekers hingen al aangeslagen in de hoek toen Ralph Slik de definitieve knock-out uitdeelde: 7-3.