Op bezoek bij Stokerij Texel
Op bezoek bij Stokerij Texel Foto: TOP

TOP Nieuwsbus succes ondanks slechte weer

Dat de TOP Nieuwsbus ook leuk kan zijn als het weer niet meezit, bleek wel op 29 september. Een groep van maar liefst 38 enthousiaste ondernemers en gemeenteraadsleden ging mee op een reis langs verschillende Texelse bedrijven.

Het gezelschap begon met een bezoek bij Stokerij Texel waar Kees Groenewoud en Jaco Spek een inkijk gaven van hun bedrijf en vertelden over hun succesproducten. Na een uitgebreide uitleg over de wondere wereld van de Texelse Gin en de Wodka werd er uiteraard ook even geproefd. Daarna was het tijd om door te gaan naar het volgende adres.

Vanaf de stokerij vertrok de nieuwsbus naar de vuurtoren, waar Salko de Wolf klaar stond voor een unieke rondleiding. Iedere Texelaar kent de vuurtoren, maar dit keer mocht men ook op plaatsen gekomen die anders verboden zijn. Het leverde een nieuwe belevenis van dit baken op.

Jook Nauta, Klaas van der Duim en hun team ontvingen de ondernemers en raadsleden op de Waddenhaven. Daar werd een presentatie gegeven over de toekomstplannen voor de passantenhaven waar het ook afgelopen zomer weer een drukte van jewelste was. Voor de afsluitende borrel werd koers gezet naar de Pelipub van Hotel De Pelikaan nabij De Koog. De deelnemers werden hier nog verrast met een Texelse gin, terwijl er eten werd verzorgd door de nieuwste aanwinst van het hotel: de foodtruck. De organisatie van de Nieuwsbus kijkt zeer tevreden terug op het evenement.