De burgemeesters van de Waddeneilanden brengen hun stem uit.
De burgemeesters van de Waddeneilanden brengen hun stem uit.

Burgemeesters stemmen op wad

De burgemeesters van de vijf Waddeneilanden hebben voor de verkiezing van het Mooiste Natuurgebied van Nederland gezamenlijk hun stem uitgebracht op het Waddengebied.

Dat deden ze donderdag tijdens een vergadering die ze in Harlingen hadden. "Met drie nationale parken en het enige Natuurlijke Werelderfgoed van Nederland, kunnen wij ons geen mooier natuurgebied voorstellen dan onze Wadden", aldus burgemeesters Michiel Uitdehaag (Texel), Tineke Schokker (Vlieland), Bert Wassink (Terschelling), Albert de Hoop (Ameland) en Dick Stellingwerf (Schiermonnikoog). Op de foto ook een zesde persoon (links naast burgemeester Uitdehaag), dat is Willem van Schoonhoven, adjunct-directeur van de gemeente Terschelling en momenteel ook Waddensecretaris.

De burgemeesters deden een oproep aan anderen om ook hun stem op het Waddengebied uit te brengen. De verkiezing houdt meer organisaties bezig: de VVV verstuurde vorige week een algemene oproep om te stemmen. Tot en met 31 oktober kan iedereen via www.mooistenatuurgebied.nl stemmen op de dertien genomineerde natuurgebieden.