Benauwde zege voor Texel'94

Texel'94 is dankzij 1-2 winst op Hugo Boys de koploper op twee punten genaderd. Wel een benauwde zege, de laatste tien minuten was de thuisploeg fel op jacht naar de gelijkmaker.

Hugo Boys staat weliswaar onderaan, in deze competitie is dat geen garantie voor een makkelijke wedstrijd. De verschillen zijn nu eenmaal klein. De eerste helft ging het spel gelijk op, maar net zo makkelijk had Texel'94 na vijf minuten achter kunnen staan. Een vrije trap vanaf links draaide voor de goal, maar gelukkig voor de Texelaars kon de spits er net niet bij en belandde de inzet naast. De groenzwarten kwamen goed weg en gingen in de loop van de eerste helft steeds beter voetballen. Waar Hugo Boys gebruik maakte van de lange bal, zocht en vond Texel'94 de ruimte over de vleugels. Daar lag de ruimte, Yorgo Helleman en en Patrick Nieboer speelden buitenom hun mannetje uit en gaven en gaven de ballen voor. Maar hier schortte het aan de afwerking, Texel'94 profiteerde te weinig van dit voordeel. Na een half uur leverde Pim de Lugt een mooie pass op Stijn Arends. De B-junior wiens team zaterdag vrij was en al eerder was ingevallen, begon nu in de basis. Hij speelde met verve, nam schitterend aan, wipte de bal over de verdediger en kwam alleen voor de keeper. Zonder nadenken joeg hij de bal hard in de hoek. Texel'94 kreeg de smaak de pakken en was in deze fase duidelijk bovenliggende partij. Er deden zich meerdere kansen voor, maar het duurde tot tegen de rust tot topscorer Yorgo Helleman doel trof. Een ingeschoten bal belandde uit de rebound bij hem. Hij kapte zijn tegenstander uit en schoot de bal hard in de kruising.

Een 0-2 voorsprong is ogenschijnlijk een goede uitgangspositie, een gelopen koers. Desondanks drukten waarnemend trainer/coach Marcel Ris en elftalbegeleider Rob van der Stap de spelers tijdens de rust op het hart niet te verslappen. Desondanks namen de Texelaars gas terug en zag de aanhang vanaf de kant het team meerdere malen achteruit lopen. Hugo Boys zetten een tandje bij en de wedstrijd kantelde. Er waren meerdere kansen op een tegentreffer, het was met name aan doelman Alexander Smit de danken dat Texel'94 niet in grote problemen kwam. Meerdere malen verrichtte hij indrukwekkende reddingen. De tegentreffer viel toch, waarna de thuisploeg in de eindstrijd furieus op jacht ging naar de gelijkmaker. Het werd een benauwde fase, die Texel'94 uiteindelijk overleefde. Waar de Texelaars wonnen, verloor de koploper. Met twee punten minder biedt dat voor Texel'94 een hoopvol uitzicht.

Komend weekend is Texel'94 vrij, volgende week krijgt de ploeg Kleine Sluis op bezoek.