Eerste zege veerkrachtig ZDH

ZDH heeft na het gelijkspel van vorige week zondag tegen SRC de eerste overwinning van het seizoen geboekt. Op eigen veld ging het nog bijna mis en kwamen de bezoekers uit Schagen binnen anderhalve minuut van 3-1 terug tot 3-3, maar wonnen de Zwaluwen uiteindelijk met 4-3.

Met drie in plaats van de gebruikelijke twee spitsen trok ZDH direct het initiatief naar zich toe. Toch waren het de gasten die uit een counter op voorsprong kwamen. De thuisploeg herpakte zich snel. Uit een corner van Remco Boogaard kopte Mike de Bruijn hard de gelijkmaker in. Een schot van Gijs de Graaf werd door de doelman maar net over getikt en ook Remco Boogaard was met schoten van afstand twee keer gevaarlijk. Tien minuten voor rust was het alsnog raak en scoorde de snelle Kenny Witte na goed doorzetten van Hidde Struick met een schot via de binnenkant van de paal. Een bijzondere treffer, want ZDH had dit seizoen nog niet op voorsprong gestaan.

Na de thee ging de ploeg van Marcel Boone door met aanvallen. Gijs de Graaf, uit een verre ingooi van Witte, en De Bruijn kregen goede kansen, maar misten. Twintig minuten voor tijd werd het dan toch 3-1. Marijn Kaat, een minuut eerder in de ploeg gekomen voor De Bruijn, gaf een indraaiende voorzet met zijn linkerbeen. De Graaf dook op bij de tweede paal, kapte een tegenstander uit en liet de doelman kansloos: 3-1.

De wedstrijd leek beslist, maar zo'n tien minuten voor tijd liet ZDH zich zomaar de kaas van het brood eten en kon SRC door niet adequaat ingrijpen plotseling tweemaal scoren. Doelman Daniƫl Bakker, die verder niet eens zo gek veel te doen kreeg, was beide malen kansloos. De teleurstelling bij spelers, begeleiders en supporters was groot, maar duurde niet lang. De ijverige Cor Bijpost gaf de bal mee op De Graaf, die met een schitterende volley ineens uithaalde.

Door deze zege doet ZDH de laatste plaats over aan SRC en hebben de Hoornders aansluiting gekregen met de onderkant van de middenmoot. Zondag is de ploeg vrij, de week staat de moeilijke uitwedstrijd tegen de ongeslagen koploper VIOS W op het programma.