Theo, Marian en Bas Huisman.
Theo, Marian en Bas Huisman. Foto: Historische vereniging

Op zoek naar oude schoolfoto's

De Historische Vereniging Texel is al weer geruime tijd bezig met het verzamelen van schoolfoto's voor de tentoonstelling in november in Tusse de Banke. Na drie oproepen staat de teller inmiddels op zeshonderd foto's. Foto's uit de periode 1930/1965. Maar de vereniging wil er graag meer.

"Heeft u nog niets aangeleverd, kijk dan nog even in de foto albums/fotodozen. Het mogen foto's zijn met een schoolplaat op de achtergrond, met een plantje op tafel, met een opgezette vogeltje of met boekjes, blokjes of ander speelgoed. Als het kind en/of kinderen maar achter een tafeltje of in de schoolbankje zitten", schrijft de Historische vereniging.

Tot slot heeft de vereniging nog wat tips over het aanleveren: "Foto's kunnen per mail worden aangeleverd (scannen op 300 dpi of hoger). Maar wij scannen ze ook graag voor u. Foto's hoeven niet uit een album gehaald te worden."

Meer informatie: Mary Bakker-Zijm (tel. 312113) en Ineke Vonk-Uitgeest (tel. 314836) of mail historischeverenigingtexel@kpnmail.nl